用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 男仔入邊間小學好呢?
go

男仔入邊間小學好呢? [複製鏈接]

打算俾仔仔參加大抽獎的小學,想校風純樸,讀書中上成績(band1尾,band 2頭),最好基督教。

地區:中西區,灣仔區,東區,九龍城,油尖旺,紅磡。真係唔知搬去邊?

0    0    0    0

回覆:男仔入邊間小學好呢?

灣仔區只有一間基督教,爭崩頭。中西有四間基督教(其實係三間,因為一間係女校)。東區14區好似係5間,16區好似係7間。應該幫你eliminate 咗灣仔區。

引用:灣仔區只有一間基督教,爭崩頭。中西有四間

原帖由 HopeLJ 於 15-01-16 發表
灣仔區只有一間基督教,爭崩頭。中西有四間基督教(其實係三間,因為一間係女校)。東區14區好似係5間,16 ...
he he.  tks for your help

中西區, more choices基督教小學。

回覆:男仔入邊間小學好呢?

紅磡35 有黃埔宣道,二間聖公會奉基,

引用:中西區,+more+choices基督教小學。

原帖由 eaubobo 於 15-01-16 發表
中西區, more choices基督教小學。
Agree 。中西區3間聖公會小學都辦得很好。只要小朋友讀得中上,入band 1尾band 2 頭中學機會很大。

引用:唔好只睇小學數目,要睇埋學生總人數

原帖由 johnnywalker 於 15-01-17 發表
唔好只睇小學數目,要睇埋學生總人數
係喎,你啱。樓主記得上教育局網站,用自行學位數量乘2就差不多係總學位。

‹ 上一主題|下一主題