用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 特殊教育 請問有冇人在SENCONCEPT或博雅思教育中心1:1私人補習 ...
go

[讀障] 請問有冇人在SENCONCEPT或博雅思教育中心1:1私人補習 [複製鏈接]

請問有冇人在SENCONCEPT或博雅思教育中心1:1私人補習, 因為對這2間不太熟悉, 我想了解一下這2間1:1補習導師好唔好, 麻煩大家比比意見, 唔該晒
   0    0    0    0

回覆:請問有冇人在SENCONCEPT或博雅思教育中心1:1私人補習

我只認識博雅思,這中心的導師都是教育局註冊教師,受過特殊教育的訓練,不是一般大學生,中心網頁都有介紹。他們不只照顧學術問題,還會觀察學童的行為和情緒,教導家長處理有關問題。

我都有報一對一的補習,假期時則會報小組。

我個女之前有報過,不過朋友介紹咗 bridge academy, 佢地用中式及西式治療。啱啱報咗佢哋個integration program, 希望下年可以入返主流學校

回覆 小星兒 的帖子

我想問現在你一對一補習貴唔貴?要幾多錢?

唔好意思, 我還以為bk是給用家看, 原來中心負責人也看.  我收回意見, 不表達了.

babadogcat 發表於 15-3-23 15:53
SEN concept完全唔得, 老師根本沒有受過正統SEN training.....

點解咁講ge?同我認識ge有少少唔同
本身係psy學生,之前因為功課去過SEN CONCEPT見過果度負責人同觀過一次課,感覺唔錯

回覆 psy_student 的帖子

唔知你同佢地咩關係, 我不想多講, 反正試了, 比左錢既用家會知.  

‹ 上一主題|下一主題