用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 英國樓市
樓主: moviemovie
go

英國樓市  

回覆:英國樓市

路過,朋友有人在英國幫手,佢買銀主盤,平入回報高,但麻煩手繼,所以一定要有人幫手才好買銀主盤。。。

快人一步?

提示: 該帖被管理員或版主屏蔽

回覆 Fate 的帖子

你好似净系星期日先得闲!怎麼看York呢個地方呢?呢到好多人系bath讀書包括我啲朋友個小朋友,難道bath是全英最安全的地方?

回覆 brother4 的帖子

英國買樓唔系經律師的嗎?點解總會受騙呢?

路過,朋友有買,自己海外—間都冇,英國買樓最好不要買樓花, 想大陸當年爛尾樓,有車載去看,又話火車站附近,最後都。。。

人在江湖

提示: 該帖被管理員或版主屏蔽

回覆 Fate 的帖子

請問呢個家長叫你幫手驗樓佢層樓值幾多?我睇我夠唔夠買一間先

伯明翰去Devon要㡬耐?

回覆 Fate 的帖子

昨天看樓盤展, 在 Manchester 的現樓 (新樓), 物業代理商保証頭兩年必租出及回報, 看來很像很不錯,
但又擔心不知第三年會不會有租客...云云...
想問一下...大家身邊有沒有這些例子?
置業投資,靠物業代理全盤幫忙...可以嗎?

梁媽媽

梁媽媽 發表於 15-2-9 10:58
回覆 Fate 的帖子

昨天看樓盤展, 在 Manchester 的現樓 (新樓), 物業代理商保証頭兩年必租出及回報, 看來 ...
物業代理為了吸引買家, 通常會以送新樓傢伙或以保証出租回報;不過過咗之後要自行揾租客, 而租金回報亦唔一定保証有原先的回報率。

另亦要考慮其他會減低回報率的費用, 如屋苑管理費、物業代理管理費、物業代理出租佣金、council tax、物業維修費 等。

搵物業代理全盤幫手係可行的,不過都係個句,搵到好的係真幫到手,唔好的唔幫你推盤放租就會有幾個月無收入。

demio 發表於 15-2-9 11:57
物業代理為了吸引買家, 通常會以送新樓傢伙或以保証出租回報;不過過咗之後要自行揾租客, 而租金回報亦唔一 ...
唔, 隔山買牛真係唔易!
梁媽媽

亞囡而都係Devon 返學, 果到天氣同治安好好

Sheep006 發表於 15-2-8 19:21
回覆 Fate 的帖子

你好似净系星期日先得闲!怎麼看York呢個地方呢?呢到好多人系bath讀書包括我啲 ...
bath 聽講好靚又safety,

有樓在手者,有冇安排在四月六日前作估值?將來計算資產增值稅都有個參考數!

God grant me the serenity
to accept the things I cannot change;
courage to change the things I can;
and wisdom to know the difference.

ANChan59 發表於 15-2-9 18:19
有樓在手者,有冇安排在四月六日前作估值?將來計算資產增值稅都有個參考數!

...
我未了解細節,請問如果估了,是否要用這個估值做基準,還是有方法選擇其他基準。另外如果最終冇估值,又會点處理?

引用:Quote:ANChan59+發表於+15-2-9+18:19+有樓

原帖由 Ononma 於 15-02-09 發表
我未了解細節,請問如果估了,是否要用這個估值做基準,還是有方法選擇其他基準。另外如果最終冇估值,又會 ...
I am checking with agent and surveyor about the validity, cost and lead time

I will keep it as reference in case IRD overstated the tax, I can have some evidence to defend. That's what I plan for it.

Ononma  See, Thanks!  發表於 15-2-9 18:57
God grant me the serenity
to accept the things I cannot change;
courage to change the things I can;
and wisdom to know the difference.

回覆 Macau媽媽 的帖子

你女之前好似唔系DEVON到讀,系邊度讀呢?

Sheep006 發表於 15-2-9 19:06

你女之前好似唔系DEVON到讀,系邊度讀呢?
而家轉左校, Devon Torquay

我知咁之前系英國邊區呢?果區唔好咩?