用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼教雜談 如果想BB參加蒙特梭利式的pg, 幾大先適合上? ...
go

如果想BB參加蒙特梭利式的pg, 幾大先適合上? [複製鏈接]

BB應該幾大開始上?12m? 18M?

0    0    0    0

尖沙咀果幾間都係要識行,因為小朋友自己入去上堂。

回覆:如果想BB參加蒙特梭利式的pg, 幾大先適合上?

要大約14個月,交form排住隊先啦

識行就上得,不過最好盡早交表排隊入學,因為實在供不應求

引用:BB應該幾大開始上?12m?+18M? +

原帖由 菲菲菲 於 15-01-15 發表
BB應該幾大開始上?12m? 18M?
我仔剛開始上,他十三個月大。

回覆:happyjellybb 的帖子

Any recommendation?

回覆 konew720 的帖子

TST 邊間??

回覆 angela0228 的帖子

Bambino, IMWHK同best concept

引用:回覆+konew720+的帖子 TST+邊間??

原帖由 angela0228 於 15-01-23 發表

TST 邊間??
我仔番Discovery Montessori School. 預排三至四個月才有位。我在bb九個月大開始排,十三個月大時有得上。間間唔同,問吓學校。

蒙特梭利式同普通pg有乜分別?點解供不應求既?9龍附近有冇?唔好意思啊,新手媽咪比較多野問。

引用:Quote:原帖由+angela0228+於+15-01-23+發表

原帖由 lambeanmama 於 15-01-24 發表
我仔番Discovery Montessori School. 預排三至四個月才有位。我在bb九個月大開始排,十三個月大時有得上。 ...
請問係唔係小朋友自己上堂?

引用:蒙特梭利式同普通pg有乜分別?點解供不應求

原帖由 ChunChunLeeLee 於 15-01-24 發表
蒙特梭利式同普通pg有乜分別?點解供不應求既?9龍附近有冇?唔好意思啊,新手媽咪比較多野問。 ...
好大分別。同填鴨式唔同。佢要求小朋友自主獨立,係小朋友主動自己學習,自己去探索唔同事物,而唔係咩都成人俾同叫先去做。另外訓練小朋友肌肉、感官、協調、自理。
我大囡果時咩都唔太清楚,只係有個朋友做幼稚園老師叫我去上下,話對幼兒發展好大幫助,上過就發現越來越鍾意。而家見到大囡各方面既發展,先發現影響蒙教既影響係一世,所以覺得好彩果時俾佢上左年幾。

請問一星期上一堂夠嗎?個staff 成曰叫我上多d

引用:回覆+konew720+的帖子 請問一星期上一堂夠

原帖由 MiffyShe 於 15-02-04 發表

請問一星期上一堂夠嗎?個staff 成曰叫我上多d
我2個囡分別上2間。1間最少上3日,另一間最少上2日。不過我2間都上3日。
蒙敎係要長期慢慢影響個小朋友,想知邊間offer一星期上一堂咁少?

Little Montessorian offers Sat class

請問有無人上過IMW?好嗎?

我覺得imw 幾好呀,開左一年,好新淨,又唔洗排隊,我囝唔係好乖嗰隻,miss都好有耐性。。。你可以試下堂先。。。

14個月左右吧...我都是差不多咁上下

MiffyShe 發表於 15-2-5 00:33

Little Montessorian offers Sat class
如果你係屋企都係蒙教,一堂都ok。
如果唔係,一堂上黎都浪費金錢同時間。
蒙教係慢慢內化小朋友,如果得一堂,冇咩意思。

‹ 上一主題|下一主題