用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 特殊教育 Ritalin-LA
go

[過動] Ritalin-LA

我仔原先食Ritalin10g,4小時一次,學校說我仔下午依然好活躍,建議我同醫生講加药,覆診時都有同醫生傾,後來醫生建議食Ritalin20g(8小時),我仔食了一星期到,成曰話頭痛,請問有沒有小朋友食呢隻藥會不舒服呢?

會否是突然由10mg一日加到20mg一日,身體適應不來?幾時覆診?
for every one criticism, three positives must be given.

回覆:Ritalin-LA

我仔也受不了,聽說concentra 無咁多副作用!

醒目開學勳章 王國長老

回覆:Ritalin-LA

我仔就係由ritalin LA轉concerta 27mg,完全無料到。之前食ritalin時無胃口、發呆果d副作用無晒(頭痛又無wor),但連應有藥效都無埋(遊雲多左、脾氣多左,彷彿無食藥一樣),今次覆診醫生話佢初轉concerta開藥輕左,今次轉36mg,應該會有效。哎,又要試多幾星期

醒目開學勳章

Charlotte_mom 發表於 15-1-18 15:37
我仔就係由ritalin LA轉concerta 27mg,完全無料到。之前食ritalin時無胃口、發呆果d副作用無晒 ...
Charlotte_mom
請問你都是在政府看嗎? 今日醫生轉左RITALIN 8小時比我地試, 因為我仔食4小時效果越來越不好呢..
我 要 舉 起 救 恩 的 杯 、 稱 揚 耶 和 華 的 名 。詩 116:13兒 女 是 耶 和 華 所 賜 的 產 業 . 所 懷 的 胎 、 是 他 所 給 的 賞 賜 。詩 127:3