用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 Anybody knows abou this school -雅然中英文幼稚園? ...
go

Anybody knows abou this school -雅然中英文幼稚園?

Anybody knows this school in Shau Kei Wan?  I am thinking to put my daughter there but didnt see any comments about this school  Just wondering is this school ok or not. :)

呢間新校黎嘅,好似話上年臨近9月開學先開,朋友囡囡返梗佢地英普學前班,佢話D老師好有愛心,好錫囡囡,同埋個外籍老師好風趣,好識氹小朋友囉!
JOESVINATIN :roll:

我女返緊佢個學前班同playgroup,D老師好有愛心,校長又好關心小朋友。初初諗住個女冇乜野做,俾佢去玩下算,但結果佢學咗好多野返黎!成日話要tidy up玩具,返學行樓梯又自己數1-10,去到學校又主動貼貼紙俾個外籍老師,好似好friend咁!我覺得幾好呀~

Shadowlands 發表於 15-2-11 14:12
我女返緊佢個學前班同playgroup,D老師好有愛心,校長又好關心小朋友。初初諗住個女冇乜野做,俾佢去玩下算 ...
你會唔會俾你個女女0係度讀k1呀?
我仲諗緊,btw,已經報左名

Shadowlands 發表於 15-2-11 14:12
我女返緊佢個學前班同playgroup,D老師好有愛心,校長又好關心小朋友。初初諗住個女冇乜野做,俾佢去玩下算 ...
你會唔會俾你個女女0係度讀k1呀?
我覺得佢有voucher 得黎又有native 做班主任好attractive

我囡囡讀緊N班, 我都覺得老師很不錯, 囡囡都好鐘意返學