用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 請教關於沙田救世軍田家炳
go

請教關於沙田救世軍田家炳 [複製鏈接]

請問多b6嗎? 每星期有幾多堂英文? 有net嗎? 其實學校好冇?

0    0    0    0

回覆:natalieay 的帖子

單雙飛一班有五六個左右 la , 不及博康多!k3 開始先會教深 d ! 都係漸進式,小朋友一定讀得唔辛苦嘅!net 有,但幾耐一堂就唔清楚,因為以上資料都係向街坊打聽,事關小兒9月適齡入學了!普遍街坊話過得去咖,不過其中有個 case 幾不愉快,小朋友由9月開學至今,日日返學喊到放學!似乎適應唔到,甘老師就10月尾開始叫家長早一小時接走小朋友,希望將滋擾減到最低!我認為甘樣只會令小朋友接收錯誤信息,以為喊就可以早放學!所以都幾質疑學校呢個做法!

我唔認同提早放學係因為減低滋擾,因為其他學校都有適應班,小朋友由1小時開始,每星期加1小時直到3小時,每位小朋友適應力不同啫,要知道3歲小朋友仲細緊係唔想離開家人啦!

pizzaheidi 發表於 15-1-14 17:15
單雙飛一班有五六個左右 la , 不及博康多!k3 開始先會教深 d ! 都係漸進式,小朋友一定讀得唔辛苦嘅!net  ...
其實又唔可以咁唸既,小朋友適應唔到,老師唸方法幫下佢啫。好似我囡囡個同學咁 (不是田家炳),返左學兩個月都仲喊,老師叫小朋友遲一小時才返學,因怕其他小朋友喊而又影響佢又喊麻,而家見果個小朋友遲返一個鐘真係好啲喎

natalieay 發表於 15-1-14 10:41
請問多b6嗎? 每星期有幾多堂英文? 有net嗎? 其實學校好冇?
學校好,有net,但幾多堂英文就唔知了
‹ 上一主題|下一主題