用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 請問 West Buckland School 好嗎?
go

請問 West Buckland School 好嗎? [複製鏈接]

請問 West Buckland School 好嗎?
   0    0    0    0

中四中五 中六中七
- 7,040 7,040 8,200 8,200
獎學金計劃 50% off但不用考試可取錄
會考班學生在地理及數學科表現出色。高考班學生則在美術、法文、及西班牙文有傑出表現。除了升讀英國大學外,校內不少香港學生亦獲香港中文大學及理工大學取錄,回港修讀經濟與商業、護理、廣告等學系。

醒目開學勳章

引用:請問+West+Buckland+School+好嗎?+

原帖由 candy9328 於 15-01-13 發表
請問 West Buckland School 好嗎?
今日有學校代表黎 interview 呀,阿仔係升學中心等緊

回覆:wing530 的帖子

祝你成功

醒目開學勳章

引用:祝你成功 +

原帖由 亮燈 於 15-01-14 發表
祝你成功
多謝,不過唔睇好,阿仔上年十一月已寫左 personal statement,學校話等今日見面再決定,而且今日原來要 in 埋家長,我地唔知道,衣著好求其,波鞋,牛仔褲

wing530 發表於 15-1-14 17:39
多謝,不過唔睇好,阿仔上年十一月已寫左 personal statement,學校話等今日見面再決定,而且今日原來要 in ...
唔好擔心,順其自然。

我和小兒都剛在酒店大堂見完校長及收生部經理,
他們都好好人。
有其他媽咪可以分享下學校好嗎?因學校離市区頗遠。謝謝!

回覆 candy9328 的帖子

校長Mr Vick好nice . 我同阿仔前年都有見校長!在佢未來HK前已收阿仔,再叫agent幫忙安排見一面!

回覆 dsedse 的帖子

您咁清楚嘅!您有仔女在West Buckland 讀?我仔year11.

dsedse  sorry, not  發表於 15-1-19 21:03

回覆:Taimum 的帖子

請問50%獎學金容易拿?如有交半費約4000一個term,—年12000鎊?

獎學金計劃是甚麼,Alevel才可伸請?

回覆 brother4 的帖子

我不太清楚!我都想知!

只見每年12名給11,13,16歲入學可申請,另有音樂和全能獎,你16歲入學A level應有5%-50% off?

要同學校伸請?

回覆 Taimum 的帖子

我不知道

回覆:請問 West Buckland School 好嗎

應考入學試會知,如獎學金,會講多少off %,另每次校內成績達標都有,音樂和運動可,不用申請,學校會通知,學費單會見

‹ 上一主題|下一主題