用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 九龍塘宣道幾時知結果?
樓主: Cavebaby
go

九龍塘宣道幾時知結果?

仲未有信!

引用:仲未有信!

原帖由 Hopeforb 於 15-01-20 發表
仲未有信!
我都未有呀

h2dog1 發表於 15-1-20 11:39
HI.想問下咁你地背景ok嗎?
1.宣道報名表唔駛填父母中小學,只填父母學歴。爸爸碩士,媽媽學士。但我相信呢個背景好普通吧。2. 我地只係住普通屋苑,唔係豪宅,我相信宣道都唔會睇呢d
3. 我地冇宗教
4.唔係舊生,冇兄姐。

收阿仔好意外。老師派禮物唔thank you, 老師叫泊凳,個個同組小朋友乖乖泊凳,阿仔第一時間想飞奔出房。。。但老師一開始問小朋友,而家我地玩吓玩具好唔好呀(我覺得老師唔expect 小朋友答的,因為佢一邊講,一邊拿玩具,冇望小朋友),阿仔比足反應話好,其他小朋友冇出聲。阿仔動作題超快,睇故事書睇得最耐,係咁問我故事書裡的野,最後老師要催佢要收番本書。我相信呢樣野最impress 老師。

總括,我覺得禮貌係重要,但好似唔係最重要。因為阿仔見間間都唔thank you,唔泊凳,但都有幾間收。當然我都覺得眼緣係好重要的。。。

sunnymama2 發表於 15-1-20 12:02
1.宣道報名表唔駛填父母中小學,只填父母學歴。爸爸碩士,媽媽學士。但我相信呢個背景好普通吧。2. 我地只 ...
恭喜晒, 我相信你囝囝一定是很可愛的樣子

h2dog1 發表於 15-1-20 13:50
恭喜晒, 我相信你囝囝一定是很可愛的樣子
多謝你。不過你問我,我點答呢?個個都覺得自己小朋友最可愛啦

下午B

收咗上午a

waiting 唔知有幾大機會??

引用:waiting+唔知有幾大機會??

原帖由 CheungWaiLam 於 15-02-03 發表
waiting 唔知有幾大機會??
寫多幾封求位信,但內容唔好一色一樣,講多啲你想仔女入讀嘅原因,用誠意打動學校,校方真係會睇求位信的,我女班今年K1有同學仔係用這方法求入的,加油!