用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 一間有學券兼每日都有英文堂的幼稚園(新校) ...
go

一間有學券兼每日都有英文堂的幼稚園(新校)

今年九月,我會俾亞仔讀呢間k1幼稚園,永樂創新英文幼稚園
希望亞仔會讀得開心,同學到野

引用:今年九月,我會俾亞仔讀呢間k1幼稚園,永樂

原帖由 Jeanwaikam 於 15-01-12 發表
今年九月,我會俾亞仔讀呢間k1幼稚園,永樂創新英文幼稚園
希望亞仔會讀得開心,同學到野 ...
請問係邊度?

Lsm948 發表於 15-1-13 04:09
請問係邊度?
在鑽石山,搭地鐵到學校也近的。可能是新校,未有太多人知,如想報讀今年K1班,我估應該仲有位(pm班)

回覆:一間有學券兼每日都有英文堂的幼稚園(新校)

決定了! 👍

每日嗎?我問過1星期2堂嘅?

Handsomewoman 發表於 15-1-14 08:45
每日嗎?我問過1星期2堂嘅?
一個星期兩堂是net 教,其餘三日是本地老師教英文

Cutemom0808  好多學券學校也是這安排   發表於 15-1-19 09:51

間幼園之前請左班B6赴境學童團參觀學校,又話不會以赴境學童為主......大家諗吓咩意思啦.....

樓主,基本上好多學劵下既幼稚園都日日有英文堂,只係幾多時間係net教

回覆:conniew117 的帖子

同意,只是好基本的

conniew117 發表於 15-1-16 19:24
樓主,基本上好多學劵下既幼稚園都日日有英文堂,只係幾多時間係net教

...
可能你有好多呢方面的資訊,知道有學券的幼稚園每日都有英文班。而我卻不太覺得有很多!所以,當有好野,也想告訴大家,彼此分享呢

Cutemom0808  ic, thanks for sharing  發表於 15-1-19 10:09

醒目開學勳章

我樓下暝保良局收左阿女,係net 班主任,3個鐘課堂時間net 都會係到

回覆:Jeanwaikam 的帖子

LedTV 發表於 15-1-19 01:24
我樓下暝保良局收左阿女,係net 班主任,3個鐘課堂時間net 都會係到
咁好呀!會讀嗎?

回覆 baby_ha 的帖子

佢K2開始先有全日班,而k1學費扣了學券好似$700以下

conniew117 發表於 15-1-16 19:24

...

yes, 基本

回覆 Cutemom0808 的帖子

我大仔間學校,係非學券幼稚園,但絕對不是每日都有英文堂,就算現在k3也不是每日

好有賣廣告FEEL

前2年間學校岩岩開個陣係祖國攪講座,有專車接送跨境學童.新開問係1比4或1比3香港同跨境學童比例.今年未知
校董成員係喜洋洋創辦人....

最近我係討論區見到好多主題都係呢間,我諗間呢間可能今年正式有教育許2(推測,因為之前仲未正式有)開始係討論區做勢尤如賣免費廣告.大部份傾向讚美說話....假的真不了,真的假不了

科技日新月異,逐漸影響着人們各方面的生活。無論是工作、娛樂、通訊甚至教育,總是離不開與屏幕之間的互動;現今平板電腦的應用,對幼兒來說相信完全不陌生。

半生從事與兒童相關事業、「喜羊羊之父」蘇永樂便覷準新一代幼兒學習的需求,與國際教育專家聯手研發全球首套國際幼兒平板電腦課程,使更多的兒童從電腦遊戲中體驗學習的樂趣。
了解學習進度

早前,「永樂國際幼兒平板電腦創新課程」舉行發布會,「喜羊羊之父」蘇永樂乃此課程的創辦人,他即場分享他對平板電腦教育的理念。該課程針對三至六歲幼兒發展而設計,涵蓋八大學習領域:中國語文、英語、數學、科學、通識、品德教育、藝術及中華文化,並分為初、中、高三級,以漸進形式培養幼兒的語言發展、邏輯思維及數學等能力。

http://eastweek.my-magazine.me/index.php?aid=27572
可參考