用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 有Offer
樓主: babybabypooh
go

有Offer

引用:如果你個小朋友收到4間幼稚園offer,會否全

原帖由 babybabypooh 於 15-01-12 發表
如果你個小朋友收到4間幼稚園offer,會否全部比曬留位費
我終於發現原來唔係我唔識教仔又或者我仔表現差而冇學校收,但大嘅原因就係有你這種自私的家長,有4間學校收,好巴閉咩,一個小朋友只可以讀一間全日或兩間半日嘅學校,咁點解你要咁自私留晒4間先,你始終都要決定讀一間或兩間,取錄結果都出左一個月先到註冊日,有乜理由仲未決定到,唔該你,唔好咁自私

我有3間都放了2間,
又讀唔哂,
快D放俾有需要的小朋友

回覆:yanlaw0824 的帖子

直到今日都仲未有offer, 真係好沮喪,希望盡快有waiting 回覆,開開心心過新年.....

全部比曬留位費, 好多人會多謝你

引用:直到今日都仲未有offer,+真係好沮喪,希望

我無言喇....
唔係好明樓主點解問得出呢個問題...... 一個小朋友可唔可以返哂4間先? 我真係諗唔到有咩理由要HOLD哂?
難為我呢D咩offer都冇既家長.....

回覆:有Offer

樓主錢多無地方洗

回覆:babybabypooh 的帖子

錢多捐去慈善機構啦。

引用:我無言喇....唔係好明樓主點解問得出呢個問

原帖由 Dice_Sep 於 15-01-21 發表
我無言喇....
唔係好明樓主點解問得出呢個問題...... 一個小朋友可唔可以返哂4間先? 我真係諗唔到有咩理由 ...
Agree!

引用:直到今日都仲未有offer,+真係好沮喪,希望

原帖由 JRmnm 於 15-01-21 發表
直到今日都仲未有offer, 真係好沮喪,希望盡快有waiting 回覆,開開心心過新年.....

...
本身有3個offer, 考慮了很久今早已打去其中兩間通知學校放棄有關offer, 希望佢地可於註冊日前call waiting,除非是報私校,否則學券學校於註冊時要交註冊費及提交學券的,學券只得一張,不可同時於四間註冊,除非樓主是報私校,若樓主是四間私校又想交晒四間註冊費,恭喜樓主錢多之餘亦請顧及未有offer的媽媽心急如焚的感受,請將心比己,共勉之!

唉, 只得waiting...

想問學校係咪會等24號註冊完即時call waiting 呢

引用:如果你個小朋友收到4間幼稚園offer,會否全

原帖由 babybabypooh 於 15-01-12 發表
如果你個小朋友收到4間幼稚園offer,會否全部比曬留位費
如果越心儀既學校越遲出 offer,我會比晒留位費,之後收到收據後會盡快放位,反正小朋友最終只會讀1間(對某d人黎講可能2間),hold 住d offer其實好無謂,除非你話4間都差唔多,唔知揀邊間,如果係咁,就係家長冇做足功課,應該要檢討下(我覺得2間唔知揀邊間既係正常,4間唔知揀邊間家長要檢討)

定係樓住純粹想話比人知,好叻有四間收

做咩要比錢keep 4個offer? 你囝囡會讀晒4個咩