用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 K1 offer : 九龍塘樂基am vs St Cat pm
樓主: JP908
go

K1 offer : 九龍塘樂基am vs St Cat pm [複製鏈接]

回覆:K1 offer : 九龍塘樂基am vs St Cat pm

但論名氣,好似SC 大好多

回覆:K1 offer : 九龍塘樂基am vs St Cat pm

但樂基小班教學bor...

引用:但論名氣,好似SC+大好多 +

原帖由 sakbbjaijai 於 15-01-12 發表
我覺得唔應該睇咩名氣/排名, 最重要係學校啱小朋友, 同家庭配合到. 比我會揀hkps同大女一齊讀, 我唔覺兩間差好遠

引用:Quote:原帖由+sakbbjaijai+於+15-01-12+發

原帖由 323 於 15-01-12 發表
我覺得唔應該睇咩名氣/排名, 最重要係學校啱小朋友, 同家庭配合到. 比我會揀hkps同大女一齊讀, 我唔覺兩間 ...
Hello 323, 你覺得HKPS 同SC 差唔多嗎?你意思係個style?  可唔可以elaborate 下? thanks

sakbbjaijai 發表於 15-1-14 09:15
Hello 323, 你覺得HKPS 同SC 差唔多嗎?你意思係個style?  可唔可以elaborate 下? thanks

...
兩間都著重語言同訓練得小朋友presentable, SC K1有net做班主任, 之後好似無(有錯請指正). 起我眼中兩間差唔多, 我識讀兩間既小朋友都係再出去自己進補. 所以我classify as they are the same type, 比較客觀條件(如大校vs細校, 全am/pm vs SC k2 all pm, k3 all am...)已足夠. 樓主有個大既起HKPS, 既然兩間類似, 就無謂煩讀同一間易處理.

樂基好似適合樓主多D

引用:但論名氣,好似SC+大好多 +

原帖由 sakbbjaijai 於 15-01-12 發表
唔好淨係睇名氣,要了解間學校教法適唔適合你小朋友,近唔近屋企,你想谷學術,想增自信,想教德育,定想開心上學..等等,唔好人云亦云,否則入到都未必啱你同你小朋友

‹ 上一主題|下一主題