用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 K1 offer : 九龍塘樂基am vs St Cat pm
go

K1 offer : 九龍塘樂基am vs St Cat pm

點揀?10月尾細B,家姐係樂基讀緊K1

引用:點揀?10月尾細B,家姐係樂基讀緊K1 +

原帖由 JP908 於 15-01-12 發表
點揀?10月尾細B,家姐係樂基讀緊K1
同家姐同校好像好些!

回覆:K1 offer : 九龍塘樂基am vs St Cat pm

英普 or 英粵?

引用:英普+or+英粵? +

原帖由 sakbbjaijai 於 15-01-12 發表
英普 or 英粵?
兩姐弟都係英粵

引用:Quote:原帖由+sakbbjaijai+於+15-01-12+發

兩姐弟都係英粵
家姐讀成點? 其實樂基好好,又少人D, 不過SC 就好似出名D.... 兩間都係好野,真係鄧你難揀

回覆:sakbbjaijai 的帖子

家姐讀得好好,我都非常滿意。當初揀樂基俾家姐係因為家姐比較內斂,適合小班教學。細囝同家姐性格相反,好social,所以大班教學佢都應該冇問題。

引用:家姐讀得好好,我都非常滿意。當初揀樂基俾

家姐讀得好好,我都非常滿意。當初揀樂基俾家姐係因為家姐比較內斂,適合小班教學。細囝同家姐性格相反,好 ...
good,  請問樂基嘅training 有令家姐增加self confidence 嗎? 因為SC 出名D 小朋友presentation skill 同 自信心好好的, 想比較下樂基呢方面如何。

回覆:K1 offer : 九龍塘樂基am vs St Cat pm

我都想知HKPS同SC係培育小孩小嘅分別係咩!

我就簡左KV, 會放HKPS, HKPS語境好好, 小班教學真係好好, 不過我膽心上小學問題, 所以都係簡KV了. (只係個人認為, 不排除HKPS上小都好好)

HKPS 上小學會有問題嗎?

樂基好好

引用:樂基好好

原帖由 ericby 於 15-01-12 發表
樂基好好
可唔可以舉下例子有乜野好呢?

sakbbjaijai 發表於 15-1-12 11:42
HKPS 上小學會有問題嗎?
HKPS英普語境好, 不過中文地似比較少. 我膽心係出面難搵外援, 所以簡KV囉.
HKPS既K2,K3既SCHEDULE我唔太清楚. 上小方面CONNECT成點我唔敢肯定, 純出於個人膽心而已.
所以我話唔排除HKPS其實接得好好囉.

我係樂基同學之園呀。大家有咩意見?

回覆:klm402 的帖子

你仔仔將repeat KV K 1?
因見你話仔仔已讀緊k1

回覆:杏而 的帖子

引用:我係樂基同學之園呀。大家有咩意見? +

原帖由 杏而 於 15-01-12 發表
我係樂基同學之園呀。大家有咩意見?
我會揀HKPS.....考舍靚D 大D, 同埋應該LH 谷D.

樂基同sc其實不相伯中,如果家姐喺度讀,又係am的話,我會揀樂基

回覆:sakbbjaijai 的帖子

有呀!之前我囡好怕見陌生人,去陌生地方會永遠想走。但讀咗樂基之後,今年去X'mas party,可以對住全校同學連家長表演跳舞,好明顯自信心強咗。另外,我囡中文麻麻,老師都好spot on,知道佢弱點。而家係屋企偶然講嘢夾一、兩個英文字,佢會同我講唔好講英文,講中文,好明顯老師係學校係咁樣同佢講。

其實樂基好難入,你小朋友仲要係細B,好勁