用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 問 preposition
go

問 preposition

引用:請問以下preposition+是否小三程度?1.+bore

引用:宜家D英文越來越深、出我+越來越陰險!想問

回覆:IloveJJ 的帖子

Propositiion 其實好難分小幾, 我見我個小一時 (TSL) 都已有好多,  仲是我地大人較少用到, 會唔記得用法, 有日子的Date, day, etc 有門牌的路等都是不同的 (at, on... etc).  我覺得冇所謂深定淺, 只有靠平時多睇先少錯.  

Past tense 佢地小二都有, 作文要用, 好多官津睇的小二會有, 作文要求就未必會好緊, 通常用在作日記.

回覆:問 preposition

prepositions冇所謂幾年级的吧?任何年级也有機會出。

引用:+本帖最後由+grandview+於+15-1-12+10:44+

原帖由 grandview 於 15-01-12 發表

宜家D英文越來越深、出得越來越陰險!
如果这是你小三孩子的題目,那我可肯定的告訴你这绝不算深,更完全談不上什麼「出得越來越陰險」

引用:請問以下preposition+是否小三程度?1.+bore

原帖由 grandview 於 15-01-12 發表
請問以下preposition 是否小三程度?

1. bored with
At Christmas, on Christmas Day, 我也是幫我仔溫書時才察覺,好慚愧讀了幾十年英文

回覆:問 preposition

簽名被屏蔽