用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 小學選校1.1.1及叩門關係
go

小學選校1.1.1及叩門關係 [複製鏈接]

我想請教各位家長,如我自行已揀一間心儀學校,自選時不收。到大抽獎發現該校餘下很小位,是否都都不應轉軚,因轉軚就無機會叩門。

9    0    0    0

醒目開學勳章 王國長老

睇下舊年叩門要求
http://www.edu-kingdom.com/forum ... &extra=page%3D1

再去討論區8下舊年係咪真係一定要111, 定其實111都係超級細機會 (例如MARYKNOLL講明唔收叩門表格, 111有咩用)
http://www.edu-kingdom.com/plugi ... tar&type=school

個人唔多信111有咩神效

你研究吓你心儀果間,往年什麽做法。有d報都有得in,有d揀人in,見得就系睇表現和后台。

研究清楚,吾好簁彈药,大抽奬吾難得過叩門。

JC20100105 發表於 15-1-11 21:50
我想請教各位家長,如我自行已揀一間心儀學校,自選時不收。到大抽獎發現該校餘下很小位,是否都都不應轉軚 ...
好多學校都唔使111, 不如開名問啦!

回覆:小學選校1.1.1及叩門關係

問咗,查咗一城呂明才要1.1.1,但第一輪不知會否超額。如已揀一呂,第二輪先轉軚,如唔得。我真好驚攪到亂曬。到時自責就唔想。

JC20100105 發表於 15-1-12 21:42
問咗,查咗一城呂明才要1.1.1,但第一輪不知會否超額。如已揀一呂,第二輪先轉軚,如唔得。我真好驚攪到亂 ...

老老實實,唔揀一呂,就睇你揀乜啦!若揀一胡或朱小,就轉黎無謂啦,大家都難抽,極難或勁難或好難,其實冇乜分別,留番一呂111好過。

若果唔貪心求穩陣,轉軚揀蕭小、沙胡呢類,反而諗得過,乙一應該好穩,第日再扣培基(培基無需111),咁就較安心。

回覆:lauwingtai 的帖子

謝你

‹ 上一主題|下一主題