用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 根德大仔 vs 民生細仔
樓主: SuSuMom
go

根德大仔 vs 民生細仔 [複製鏈接]

我唔知你小朋友跟得上既程度去到邊,但我覺得,只要品行冇問題,即使其它發展較大b遲少少,民小收既機會都大,萬一真係唔收,只要你同間學校關係未至太差,你要再讀k3應該亦好大機會有商量....點都俾你依家放棄去揀kv好....其實好多小學,最想睇既係你小朋友受唔受教,多於你呢幾年學到幾多....

當然如果你唔鍾意民小,就另作別論

回覆:根德大仔 vs 民生細仔

由半龍去非龍repeat...應該冇乜人會咁做,除非小朋友跟吾上者;其實民幼都係爭崩頭既學校,小朋友叻叻考到又跟到,俾我根本唔會去報KV...,10月其實都吾係好細,上到K2/3根本就冇分別,吾好成日label左細仔啦

引用:由半龍去非龍repeat...應該冇乜人會咁做,

原帖由 supericy 於 15-01-16 發表
由半龍去非龍repeat...應該冇乜人會咁做,除非小朋友跟吾上者;其實民幼都係爭崩頭既學校,小朋友叻叻考到 ...
細仔上到P2/P3就無分別。K2/K3開始寫字就好大分別!如果民小樓主都like, 無謂轉。

引用:如果REPEAT+果年唔係龍年KV+係讀得過,+但龍

原帖由 shevachevy 於 15-01-15 發表
如果REPEAT 果年唔係龍年KV 係讀得過, 但龍年o既競爭太大, 你幫佢REPEAT左呢一年之後成世佢都要面對激烈競 ...
Agree.

supericy 發表於 15-1-16 08:28
由半龍去非龍repeat...應該冇乜人會咁做,除非小朋友跟吾上者;其實民幼都係爭崩頭既學校,小朋友叻叻考到 ...
現時p1教p2野,k3教p1, 雖然一些細B好叻,但不是個個在k2/3能收窄差異,不是label, 事實有些細B在ek分享去到p1都很struggle.  Anyway, 如樓主覺得現時跟到,都可等到k3勢色唔對上唔到民小再諗repeat.  
‹ 上一主題|下一主題