用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼教雜談 CPDA幼兒學前適應課程
go

CPDA幼兒學前適應課程

CPDA幼兒學前適應課程 - 有無人上過呀? 想知好吾好?

回覆:Nellschan 的帖子

是否第一堂就要自己上?

回覆:maureene 的帖子

你係報邊間呀?是否之後要自己單獨上堂?

我之前都係尖咀CPDA讀記得好似第3,4堂先叫媽媽們出課室一陣,每堂長少少時間,去到差不多最尾果堂班bb完全唔喊先會比佢地自己獨立上堂

cherry_ng_ 發表於 15-1-8 15:53
CPDA幼兒學前適應課程 - 有無人上過呀? 想知好吾好?
感覺一般, 純個人感覺。
如果獨立上堂, 我個人鍾意montessori既, 知道咩係montessori既媽媽一定知我講咩.

回覆:CPDA幼兒學前適應課程

收費如何?

回覆:liz631990 的帖子

我之前試左playgroup,都係係沙田, 環境都ok 不過playgroup 就太多人,因為兩位家長可以一齊上堂,你都可以去試堂呀.

cherry_ng_ 發表於 15-1-14 22:40
我之前試左playgroup,都係係沙田, 環境都ok 不過playgroup 就太多人,因為兩位家長可以一齊上堂,你都可以 ...
太多人?唔係一班最多8個小朋友咩?雖然冇得學英文,但查實我幾鍾意佢地將差唔多月份bb放埋一班,唔會有大有細,學下自律都好呀
之前朋友要個女學英文,報一間(唔開名啦)幾出名又多分校諗住冇死啦,點知9個月大都係同2歲既同一班,老師教緊icecream大果個就話識讀啫,細果個連mama都未識叫得正跟本都唔知上堂做d乜既... 又冇得退錢

回覆 lym718 的帖子

因為PLAYGROUP係可以父母同上, 8個小朋友再加16大人, 就變左24人了

回覆:CPDA幼兒學前適應課程

請問知晤知官塘分校如何?

引用:Quote:cherry_ng_+發表於+15-1-14+22:40+我

原帖由 lym718 於 15-01-15 發表
太多人?唔係一班最多8個小朋友咩?雖然冇得學英文,但查實我幾鍾意佢地將差唔多月份bb放埋一班,唔會有大 ...
CPDA 有英文pg, 但唔係間間有,我只知北角及灣仔分校有