用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 九龍塘HKPS取錄信
樓主: chantecaille
go

九龍塘HKPS取錄信 [複製鏈接]

回覆:九龍塘HKPS取錄信

Kln tong, pm 中英班

我果封係waiting list, 下面是半張回條要寄回九龍塘正校,係要我選擇1:界限街harts 2: 天后廟道pods

但係無注明上下午,應該點㨂好?

提示: 該帖被管理員或版主屏蔽

我忘記了!請問填扛時有冇填自己係選上午定下午?

有冇人知新校幾錢學費?

回覆:echoo 的帖子

咁accept咗新校offer, 係咪代表唔會有HKPS call waiting㗎?有打過去學校既家長有冇問過這問題?

有冇人仍未收到信?

引用:咁accept咗新校offer,+係咪代表唔會有HKPS+

原帖由 yufanny1 於 15-01-11 發表
咁accept咗新校offer, 係咪代表唔會有HKPS call waiting㗎?有打過去學校既家長有冇問過這問題?

...
我記得application form提過,如九龍塘有位,新校學生優先免試轉校!我反而覺得無新校offer,call waiting機會係零!大家應該info session再問清楚。

回覆:curryrice 的帖子

我未。。我地個區。。多數遲。。
我諗星期一先有

有hkps Kowloon tong offer的朋友, 請問何時交留位費?

引用:有hkps+Kowloon+tong+offer的朋友,+請問何

原帖由 celinemama 於 15-01-11 發表
有hkps Kowloon tong offer的朋友, 請問何時交留位費?
1月17號

打咗去hkps諗住留位聽簡介會 點知佢話要上網,dl form填 之後順便問埋佢新校冇話offer係啲咩 但有啲家長又有嘅。佢話有寫am pm果啲係九龍塘樂基有offer 新校果啲全部都冇寫am pm要等回條回覆晒先再安排喎

elvachichi 發表於 15-1-12 09:36
打咗去hkps諗住留位聽簡介會 點知佢話要上網,dl form填 之後順便問埋佢新校冇話offer係啲咩 但 ...
網頁唔覺有FORM DOWNLOAD, O係邊個位?

引用:打咗去hkps諗住留位聽簡介會+點知佢話要上

原帖由 elvachichi 於 15-01-12 發表
打咗去hkps諗住留位聽簡介會 點知佢話要上網,dl form填 之後順便問埋佢新校冇話offer係啲咩 但 ...
咁咪即係末必有得讀。連新校都咁難入

引用:Quote:elvachichi+發表於+15-1-12+09:36+打

原帖由 shermanwu 於 15-01-12 發表
網頁唔覺有FORM DOWNLOAD, O係邊個位?
佢話晏啲上網喎 都唔知係邊個位同 晏到幾時

想請問係咪大家九龍塘樂基唔收,而又tick左會讀姊妹學校,姊妹學校就一定有offer?

引用:想請問係咪大家九龍塘樂基唔收,而又tick左

原帖由 marychan2330 於 15-01-12 發表
想請問係咪大家九龍塘樂基唔收,而又tick左會讀姊妹學校,姊妹學校就一定有offer?

...
我都想知。

引用:打咗去hkps諗住留位聽簡介會+點知佢話要上

原帖由 elvachichi 於 15-01-12 發表
坦白講,我覺得學校對waiting+Harts offer交代得好混亂,好似佢哋自己都未知想點咁... 鬼叫自己鐘意間學校咩,硬食... 換著第二間我索性唔讀費時煩

elvachichi 發表於 15-1-12 10:09
佢話晏啲上網喎 都唔知係邊個位同 晏到幾時
係咪仲未dl到呀???我搵唔到呀~~~
打去學校幾次都話晏d再打去問

引用:Quote:elvachichi+發表於+15-1-12+10:09+佢

原帖由 oocholeoo 於 15-01-12 發表
係咪仲未dl到呀???我搵唔到呀~~~
打去學校幾次都話晏d再打去問
我打去問,留咗我email同電話,話會今日email harts 資料比我喎,個staff話會收到harts offer 信即係已經有offer, 等我地覆返意願先再分班am,pm,中英文同英普班。

‹ 上一主題|下一主題