用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 九龍塘HKPS取錄信
樓主: chantecaille
go

九龍塘HKPS取錄信

引用:我都係waiting+list+++sister+school+offer

原帖由 ensy 於 15-01-10 發表
我都係waiting list + sister school offer. 聽落好似所有waiting list都有sister school offer咁?其實我 ...
邊度通知有簡介會?

引用:Quote:原帖由+ensy+於+15-01-10+發表我都係

原帖由 力爭上游 於 15-01-10 發表
邊度通知有簡介會?
封信夾住張note

引用:我係waiting,但冇tick新校都比左新校offer

原帖由 purin18 於 15-01-10 發表
我係waiting,但冇tick新校都比左新校offer我,但我寜願留位係樂沛兒(新校,同樂基冇關係,只係同樂基同一 ...
Agree, 好似靈糧堂秀德,一改再改,以為14年9月有學返,點知delay到15年2月,未知而家有牌未?! 我囡係大b,絕對唔想遲開學!

回覆:九龍塘HKPS取錄信

Am offer hkps klt

想上網搵下新學校既資料,但係好似冇學校網址,而且聯絡電話都係樂基既電話,上網睇校舍路段仲係UNDER CONSTRUCTION,又唔收留位費,咁係咪代表學校未註冊?

同埋如果TAKE OFFER,唔知係咪同樂基一樣,直升K1?咁如果想讀九龍塘樂基,要當外校生申請?姊妹學校有冇優先?

回覆 pollyhpy 的帖子

好明顯未注冊啦!起都未起,裝修好後都要等批啦!我見樂沛兒新校由10月到至今日都未批,最少等4個月啦!(但現已裝修完)當然,今日唔知聽日事.....
你其他問題好明顯要問返學校啦!nobody can answer you.....

剛check教署web site:http://www.chsc.hk/kindergarten/ 仲未見HKPS sister school (Harts-樂希) & pods 2nd campus 嘅record. 同樣地秀德嘅record都未見..真係怕新校情況同秀德一樣

回覆:Carib 的帖子

如果啲家長靠佢地一個offer以為放心
到頭來去到9月原來仲未可以入學咪中曬招😱

明白,都好,照讀已交留位的學校先,如果對間學校唔滿意,咁仲可以選harts

我封信冇提到究竟九龍塘樂基是waiting or reject,直接說姊妹校有offer am class.  

你們封信點講?

其實係咪確認姐妹學校一定收架?

回覆:chowyikwan 的帖子

第一段講話因為有限學位 所以將阿仔放wl

第二段就講話offer harts同pods個位

回覆:silasbabe 的帖子

你住九龍塘區?

回覆:chowyikwan 的帖子

我封信同你一樣呀,同要俾留位費。

引用:我封信冇提到究竟九龍塘樂基是waiting+or+r

原帖由 chowyikwan 於 15-01-10 發表
我封信冇提到究竟九龍塘樂基是waiting or reject,直接說姊妹校有offer am class.  

你們封信點講?

回覆:tinajackie 的帖子

比姊妹校留位費?但好似未有牌....

同我封信唔同了

引用:Quote:原帖由+chowyikwan+於+15-01-10+發表

原帖由 tinajackie 於 15-01-10 發表
咁其實係咪九龍塘樂基仲末reject我個仔呢?

回覆:drexler22 的帖子

因為有D直接話新校有am/pm offer, 所以我地呢種accept 左係咪一定有得讀架?

引用:因為有D直接話新校有am/pm+offer,+所以我

原帖由 ianlomama 於 15-01-10 發表
因為有D直接話新校有am/pm offer, 所以我地呢種accept 左係咪一定有得讀架?

...
應該係。

引用:Am+offer+hkps+klt +

原帖由 silasbabe 於 15-01-10 發表
Am offer hkps klt
你個bb面試當日應該表現很出色,可以同我們分享?