用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 請高人指點
go

請高人指點

請高人指教:

男仔 B2 本區係九龍城 :

進取 : 自行兩間都係九龍城 B1校, 會唔會好冒險 ? 萬一只自行衰咗, 咁到7月大抽獎, 我又可唔可以喺甲,乙部都填呢兩間學校呢 ? 定係要放棄一間, 免得跌去B3 ?

保守 : 自行 1 間 B1, 一間 B2.. 如果第一間B1唔收, 而B2既收咗, 咁到大抽獎我就無機會抽翻 B1.. 到時我要叩翻 B1,機會渺茫嗎 ? 因為亞仔未呈第三次 (成績進步中)

因有D學校喺自行時唔選佢, 連叩門面試既機會都無,  希望有經驗的高人幫我分析一下... 感激 !

盛盛媽咪  可以考慮男校 !  發表於 15-1-6 21:32
elbar  男仔 B2 本區係九龍城  發表於 15-1-6 19:26

請問有無高人呀 ? 謝謝

Delete
你或許擁有無限的財富You may have tangible wealth untold 一箱箱的珠寶與一櫃櫃黃金Caskets of jewels and coffers of gold 但你永遠不會比我富有----Richer than I you can never be 我有一位讀書給我聽的媽媽I had a mother who read to me
by美國詩人 Strickland Gillian [朗讀的媽媽]

引用:請高人指教:男仔+B2+本區係九龍城+:進取+:+

原帖由 au6822 於 15-01-06 發表
請高人指教:

男仔 B2 本區係九龍城 :
Band2頭可以自行先搏兩間b1c,如果band2中就無謂勉強入band1.

au6822  tkx!  發表於 15-1-7 13:19

回覆:khmama 的帖子

請問 khmama 九龍城區有咩好推介 ? 諗來諗去... 仲係心大心細

引用:同我去年一樣,不過唔同區,(我女係邊緣人

原帖由 錡E 於 15-01-06 發表
同我去年一樣,不過唔同區,(我女係邊緣人,夾正係中間 ) 自行我揀咗一間B1 一間B2 ,當日就係怕唔知教處當 ...
請問你有無叩門? 成功嗎 ?

khmama 發表於 15-1-6 18:12
Band2頭可以自行先搏兩間b1c,如果band2中就無謂勉強入band1.
智者之言
[