用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 收到 call waiting 電話.....
go

收到 call waiting 電話.....

今日實在太開心,因為收到心儀學校 call waiting 嘅電話,雖然唔係 K1 位,只係 N 班插班位,但再問清楚後,原來只要插班後,老師覺得無大問題,一般都可以直升 K1,唔需要再排 K1 條 waiting 隊,所以諗咗一陣,就決定 take 呢個 offer,估唔到阿囡係細 B,N 班已經比人遲入學,竟然仲要玩埋轉校~

回覆 ha0930 的帖子

恭喜!!!!
我而家仲等緊...

回覆:收到 call waiting 電話.....

請問邊間?咁好呀!我女也是細B…揾緊插N…

wailing601 發表於 15-1-6 14:20
請問邊間?咁好呀!我女也是細B…揾緊插N…

麗港城迦南

回覆:ha0930 的帖子

👍👍恭喜唒!!

ha0930    發表於 15-1-6 14:51

我都收到,不過係pm offer,而且囡已讀緊另一間N班,所以無take 到

Ponze 發表於 15-1-6 15:15
我都收到,不過係pm offer,而且囡已讀緊另一間N班,所以無take 到

你都係今日收到麗港城迦南 call waiting?

我都係 pm offer, 其實阿囡係另一間離屋企好遠嘅學校讀緊 N 班(都係 pm),考慮到地點問題, 所以先轉校~

原先佢哋問我 take 唔 take offer 時, 我問佢哋有無機會升 k1 (因我囡都 waiting 緊佢哋 k1), 佢話要睇下有無位先知, 未必有得優先 call waiting,點知我話 take offer 時再問, 佢就話原則上有位比我阿囡上 k1, 只要老師見阿囡上堂時無大問題, 一般都可以直上,到3月頭先會 confirm 比唔比 K1 位,呢下真係意外驚喜呀!~

恭喜哂,我個囡有迦南k1 pm offer ,而家仲唸緊讀唔讀,見你個囡都有其他k1 offer,點解咁鍾情迦南既?

引用:恭喜哂,我個囡有迦南k1+pm+offer+,而家仲

原帖由 yyl123 於 15-01-06 發表
恭喜哂,我個囡有迦南k1 pm offer ,而家仲唸緊讀唔讀,見你個囡都有其他k1 offer,點解咁鍾情迦南既?

...
因為近屋企,方便公公接返/放學~
而近屋企嘅幼稚園,迦南算係重學術,所以心儀呢間~

其實我N班in 麗港城迦南,K1 in 金巴倫迦南,兩間都好鍾意,d老師好有heart。但因為阿囡已經習慣宜家間學校,所以先唔同佢轉.

Icic, 我仲1516,因無學券都幾貴,好難取捨

yyl123 發表於 15-1-7 08:01
Icic, 我仲1516,因無學券都幾貴,好難取捨

介唔介意講你手上仲有邊 d offer 呀?

其實我本身想搵無學卷嘅學校的, 但阿囡係細 B, 唔夠人爭, 無學卷嘅學校只得 waiting, 而手上 2 個 offer 都係學卷校, 所以收到迦南 call waiting 真係好開心, 雖然唔知過唔過到評估, 但起碼機會大過排 K1 waiting 條隊先啦~

我係用家,细女而家N班pm, 大B都讀緊,的確係,没大問題,係會直升!恭喜!

eesmile 發表於 15-1-7 10:07
我係用家,细女而家N班pm, 大B都讀緊,的確係,没大問題,係會直升!恭喜!

...

請問有無 case 直升唔到? 會係乜情況?

因為我囡雖然已經 26 個月大, 但仲係唔多講嘢, 同埋有好大脾氣, 我驚會有影響~

呢個分校d老師校長有愛心,明白2歲人仔係咁,有耐性!不用擔心!我覺得只要不是怪獸狂complain的家長,同埋小朋友不是太不合作,一般都冇問題!呢幾年我冇聽過有人不能直升(可能有只係我唔知道)!

回覆 ha0930 的帖子

我有迦南, 基法, 德福, (聖匠同康盈已放), 全部都PM OFFER, 基法就最近屋企, 唔使校車, 但校舍好舊...所以仲唸緊, 你有無咩意見?

eesmile 發表於 15-1-7 13:27
呢個分校d老師校長有愛心,明白2歲人仔係咁,有耐性!不用擔心!我覺得只要不是怪獸狂complain的家長,同埋 ...

Thanks for sharing~