用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 如果直資收左
樓主: Lovelybbs
go

如果直資收左 [複製鏈接]

引用:真架!+人家讀到死死下,+佢地之前佢去旅行,+

原帖由 moniquechoy 於 15-01-06 發表
真架! 人家讀到死死下, 佢地之前佢去旅行, 係咁讀兩讀. 星期六, 日仲去睇戲行街!  ...
原來喺hea 住考,我以為直情唔去考

我就覺得就算讀直資吾派位都應比番小小認真讀埋呢半年,因為我吾想比個仔覺得可以hea 住黎讀,吾系上左中學懶到條蛇點算

人之常情,呢個呈分試,升中遊戲搞到家長學生咁大壓力,如果早搞定,俾我放假都去旅行啦!不過我仍然覺得要認真準備考試,教小朋友學習態度.

回覆 moniquechoy 的帖子

請問如果照報自行, 已收的直資會知道嗎?  直資會因為咁而取消已OFFER的學位嗎?

謝謝.

引用:有人直資收左,+照報自行及面試,+放榜後去

原帖由 3b 於 15-01-06 發表
有人直資收左, 照報自行及面試, 放榜後去自行的學校叩門, 博當初自行時表現出色, 有機會叩到, 有直資 ...
請問如果直資收咗,又去自行面試咁間學校收咗,但冇大抽獎等叩門,間學校仲會因為你冇揀佢哋做第一志願而再收返個小朋友嗎?

醒目開學勳章

引用:Quote:原帖由+3b+於+15-01-06+發表有人直資

原帖由 KX 於 15-01-17 發表
請問如果直資收咗,又去自行面試咁間學校收咗,但冇大抽獎等叩門,間學校仲會因為你冇揀佢哋做第一志願而再 ...
供求問題, 如果學校有位, 而那位學生又是學校非常想收的, nothing impossible!

引用:Quote:原帖由+KX+於+15-01-17+發表請問如果

原帖由 3b 於 15-01-17 發表
供求問題, 如果學校有位, 而那位學生又是學校非常想收的, nothing impossible!

...
B1a學校都係?

引用:Quote:原帖由+KX+於+15-01-17+發表請問如果

原帖由 3b 於 15-01-17 發表

...
但係直資要我簽一張放棄自行分配學位,我還可以遞表官/津校睇下有冇面試機會嗎?

‹ 上一主題|下一主題