用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 統計一下,十月細仔命中率
樓主: airyaoi
go

統計一下,十月細仔命中率

回覆 kbi 的帖子

我都諗緊好唔好俾仔仔讀N班做超大B,你最後揀咗邊間?繼續做細仔定龍校超大呢?

回覆 fire_edmund 的帖子

八卦一問,我睇培正個報名細則話細仔截到9月尾,所以我無報到。佢哋收十月細仔嘅表咩??

回覆 joan851205 的帖子

你個小朋友好叻啊~仔定女?

回覆:airyaoi 的帖子

10月仔仔, 4am offer, 1pm offer, 2 waiting

引用:見有媽咪開帖提及仔女無OFFER,原來好多細B

原帖由 airyaoi 於 15-01-06 發表
見有媽咪開帖提及仔女無OFFER,原來好多細B無K1 位,我個仔十月初細仔都係戰況慘淡。想八卦下其實十月細仔 ...
十月細b女,1 offer 原校直升K1,2 waiting, 7 reject, 死因:唔講野。
明年再戰

回覆:kbi 的帖子

好中肯

引用:回覆+fire_edmund+的帖子 八卦一問,我睇

八卦一問,我睇培正個報名細則話細仔截到9月尾,所以我無報到。佢哋收十月細仔嘅 ...
唔係喎,佢截到10月尾喎

引用:回覆+kbi+的帖子 我都諗緊好唔好俾仔仔讀N

回覆 kbi 的帖子

我都諗緊好唔好俾仔仔讀N班做超大B,你最後揀咗邊間?繼續做細仔定龍校超大呢? ...
做左龍校超大,repeat K好過repeat N,因如果搵唔到好d既k,可繼續原校上K2。

引用:回覆+fire_edmund+的帖子 八卦一問,我睇

八卦一問,我睇培正個報名細則話細仔截到9月尾,所以我無報到。佢哋收十月細仔嘅 ...
我睇左BK培正放榜3年,未見過10-12月細B有offer,連waiting都無,所以如果喜歡PC可下年再試。

airyaoi    發表於 15-1-10 23:35

回覆 SAIYUNG 的帖子

能讲一下是那些HAPPYSCHOOL么?

12月尾女仔 报了8家,LLC,MS,SPCK,SC,SM,KCS,PB,VICTORIA.现在2个offer,3个waiting,3个reject。不过好在有家心仪的给了offer。

10月細B女,10間offer. 7間邨校全日(黃大仙區),1間私校AM,2間學卷全日及PM(深水埗,九龍城區). 另有2間waiting(九龍城區)。

回覆 agustino 的帖子

荃灣浸信會/救世軍吳國偉/啟思/顯現堂/荊冕堂士德/聖斯德望

引用:12月尾女仔+报了8家,LLC,MS,SPCK,SC,SM,KC

原帖由 agustino 於 15-01-07 發表
12月尾女仔 报了8家,LLC,MS,SPCK,SC,SM,KCS,PB,VICTORIA.现在2个offer,3个waiting,3个reject。不过好在 ...
Which 3 you got offer?

引用:12月尾女仔+报了8家,LLC,MS,SPCK,SC,SM,KC

原帖由 agustino 於 15-01-07 發表
12月尾女仔 报了8家,LLC,MS,SPCK,SC,SM,KCS,PB,VICTORIA.现在2个offer,3个waiting,3个reject。不过好在 ...
Which 2 not 3...

回覆:airyaoi 的帖子

仔仔,屋企教得多,playgroup都沒讀,社交唔好,怕醜

回覆:統計一下,十月細仔命中率

報咗9間,3間有offer
2間am,1間pm

其餘4間waiting,2間rejected

利申:冇返n班同playgroup,都係10月b

我女10尾B, 報咗11間, 4間收AM, 4間後補, 3間唔收

十月女
4 offer
1 reject

回覆:統計一下,十月細仔命中率

10月b仔,2am offer, 1pm offer, 2 waiting, 2 reject, 冇報名私校,因預左唔收