用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 等緊1月2號金巴倫面試既結果
樓主: h2dog1
go

等緊1月2號金巴倫面試既結果 [複製鏈接]

回覆:Girly 的帖子

間學校想收大b真係冇問題,個問題係佢地係咁叫現有子女讀緊家長放心,承諾會按排學位,但原來見第一階段面試多大b in就放棄原有家長,超失望!

oimeiko 發表於 15-1-13 09:12
間學校想收大b真係冇問題,個問題係佢地係咁叫現有子女讀緊家長放心,承諾會按排學位,但原來見第一階段面 ...
而且見好多大b話in既時候 0反應都有offer,初時以為都有機會啦..原來係收晒d大b.....

回覆:h2dog1 的帖子

咁我真係唔明收生準則,零反應大b竟然比in得好既細b好,我唔信咁多細b in冇個in得好

jploov 發表於 15-1-13 09:48
咁我真係唔明收生準則,零反應大b竟然比in得好既細b好,我唔信咁多細b in冇個in得好

...
即係第一輪大b in時已收晒d位啦..

你地細b出年都話可以再報K1,D 8月底冇得收D重惨啦!

引用:咁我真係唔明收生準則,零反應大b竟然比in

原帖由 jploov 於 15-01-13 發表

...

呢個就係我最失望的地方,先唔講係咪要留位俾現讀家長。之前d 大b零反應,又喊都有offer 。相反我女有坐定冇喊,答到老師所有問題,仲周圍和老師打招呼,我張問卷寫左三張紙,in家長個part更應該冇問題,但就因為我女是細B就冇offer,我覺得係超唔公平。兼且學校一直俾希望我們呢d有哥哥姐姐讀緊的,叫我們放心。結果一樣是waiting only

引用:間學校想收大b真係冇問題,個問題係佢地係

原帖由 oimeiko 於 15-01-13 發表
間學校想收大b真係冇問題,個問題係佢地係咁叫現有子女讀緊家長放心,承諾會按排學位,但原來見第一階段面 ...
坦白講,學校今次有點激親班現讀家長!仲一直以為細校有人情味,結果和其他私校冇分別

回覆:ozduckie 的帖子

Totally agree!!!!!

引用:Quote:原帖由+oimeiko+於+15-01-13+發表間

原帖由 ozduckie 於 15-01-13 發表
坦白講,學校今次有點激親班現讀家長!仲一直以為細校有人情味,結果和其他私校冇分別

...
何止激親,我真係好嬲

ozduckie 發表於 15-1-13 14:02
呢個就係我最失望的地方,先唔講係咪要留位俾現讀家長。之前d 大b零反應,又喊都有offer 。相反我女有坐定 ...
呢間係我最比心機去IN既一間呀...熟讀學校理念.....結果未又一樣...晒鬼氣

引用:剛打去sn+了解waiting+有多大机会,佢问我

原帖由 SK5 於 15-01-12 發表
剛打去sn 了解waiting 有多大机会,佢问我几月出世,我答12月出世。佢就話咁要等下,仲話不如考慮下遲一年 ...
根本唔想收就咪比人報la, 我覺得呢間學校表面話收细B,實質收人$90報名费做場show後就算、
利申:细B,有報名、後來知道大细B面試時間不同,已估計留比细B位一定唔多,費事陪跑、最後無in

引用:Quote:原帖由+jploov+於+15-01-13+發表咁我

呢個就係我最失望的地方,先唔講係咪要留位俾現讀家長。之前d 大b零反應,又喊都有offer 。相反我女有坐定 ...
呢單野堅差law. 出年再報k1 都唔揀佢,無人情味

引用:Quote:原帖由+ozduckie+於+15-01-13+發表呢

原帖由 Auction 於 15-01-13 發表
呢單野堅差law. 出年再報k1 都唔揀佢,無人情味
無錯! 再報k1未必報 sn。

SK5 發表於 15-1-13 16:32
無錯! 再報k1未必報 sn。
出年報k1就係大仔, 到時都吾洗報佢啦...

引用:Quote:原帖由+SK5+於+15-01-12+發表剛打去s

原帖由 Auction 於 15-01-13 發表
根本唔想收就咪比人報la, 我覺得呢間學校表面話收细B,實質收人$90報名费做場show後就算、
利申:细B,有報 ...
我講個公道話,其實大細b分開interview 係之前幾年已經係甘,目的係等細b大d去in會好d。而以前學校係真的有留唔少位俾細b,因為依家每班都有幾個11,12月的細b。

依家大家最不滿是眼見好多大b表現差都有offer, 就覺得學校今年根本只是睇月份收生。

引用:Quote:原帖由+Auction+於+15-01-13+發表根

我講個公道話,其實大細b分開interview 係之前幾年已經係甘,目的係等細b大d去in會好d。而以前學校係真的有 ...
仲要唔覺细B有offer

SK5 發表於 15-1-13 17:23
仲要唔覺细B有offer
直頭係啦..

我頭先都忍唔住打咗去問,都係話而家真係冇晒位,要等到5月。我希望今次搞成咁純粹係因為行政問題,即低估咗首輪嘅註冊人數 (好似航空公司overbook咁),而唔係有心跣班家長。要知道SN係早過好多其他幼稚園出result, 個個未有其他offer就留住個位唔出奇。所以希望到5月真係會有位放出來。當然可能係我一廂情願,純粹喺呢個時候安慰自己,況且就算有位都未必輪到我。講番轉頭其實今次係超失望因為小朋友爸爸係舊生(成家sibling都係),以前已成日講金巴倫,對學校好有感情﹗不過連有兄姊讀緊嘅都居然要waiting,仲有咩好講﹗

引用:我頭先都忍唔住打咗去問,都係話而家真係冇

原帖由 novie 於 15-01-13 發表
我頭先都忍唔住打咗去問,都係話而家真係冇晒位,要等到5月。我希望今次搞成咁純粹係因為行政問題,即低估 ...
唔好咁講,仲有我呢D n 無既waiting 排你地後面。

回覆:等緊1月2號金巴倫面試既結果

我同我朋友會盡快放am offer, 希望心儀呢間學校既可以讀到啦!good luck!

‹ 上一主題|下一主題