用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 荃灣迦南vs救世軍吳國偉
go

荃灣迦南vs救世軍吳國偉

Really happy to get two offers from captioned two kindergarten and both are am class.But now I wonder how to choose either one for my daughter..... Actually, she is studying at Swindon at Tsuen Wan for PN Class.
If you were you, may I have your valuable advice...
Thanks.

引用:Really+happy+to+get+two+offers+from+capt

原帖由 tinglo 於 15-01-05 發表
Really happy to get two offers from captioned two kindergarten and both are am class.But now I wonde ...
我覺得吴偉國學生開心的,迦南學術深少少,如小朋友較能坐定迦南,"活潑就吳偉國

回覆 MELODY430 的帖子

Thanks for your advice

回覆:荃灣迦南vs救世軍吳國偉

請問迦南有冇外籍老師, 一星期約上幾耐?

回覆 sailob 的帖子

你囡囡也在思博讀PN班?

我都有諗過你提及小一嘅問題,但2015-16年度,迦南轉為學劵制,課程可能跟往年有所不同,存有未知之素,加上佢校舍同救世軍相比,沒有那麼空曠及舒適,加上要轉為下午班呢!迦南優勝之處在於小一派位,第一志願的數量很可觀八成 (透過簡介會得知),而救世軍就無清楚提及小一派位,所以令我難於取捨.....

回覆 peteto 的帖子

有一位,但不清楚係唔係日日有

引用:回覆+sailob+的帖子 你囡囡也在思博讀PN班

引用:Really+happy+to+get+two+offers+from+capt

Really happy to get two offers from captioned two kindergarten and both are am class.But now I wonde ...
hello, 我小朋友都讀緊思博, 亦有迦南offer, 我考慮緊轉唔轉呀, 我們其實頗喜歡思博的。

if is me, I will choose 救世軍吳國偉... it's happy school

其實2間都是很好的幼稚園,只是重心有點不同。想重學術就迦南,心靈培養就吳國偉。

仲有,吳國偉會比較多鼓勵家長一起參與的活動,亦搞得較有規模,如家校會,運動會,之前試過有步行籌款之類,全部自願性質。迦南相對比較少。所以都睇家長自己時間多唔多。

引用:回覆+sailob+的帖子 你囡囡也在思博讀PN班

你囡囡也在思博讀PN班?我都有諗過你提及小一嘅問題,但2015-16年度,迦南轉為 ...
吳國偉個網頁有寫小一派位架

引用:仲有,吳國偉會比較多鼓勵家長一起參與的活

原帖由 glocatcat 於 15-01-05 發表
仲有,吳國偉會比較多鼓勵家長一起參與的活動,亦搞得較有規模,如家校會,運動會,之前試過有步行籌款之類 ...
吳國偉有冇英普架?

回覆 BB_dragon_2012 的帖子

我都係!! 原來同學仔

多謝妳的分享,又一村也是一間很多家長揀的幼稚園,可惜與屋企距離實太遠,所以我沒有報。有學券幼稚園入面,我覺得葵青區聖公會士德幼稚園不錯,亦係最心儀,所以報了,但無奈waiting…..

我囡讀上午班,阿囡看似已習慣了,而且好喜歡返學,Swindon在學術上的確不錯,尤其是英語,但在教導規矩、品行方面,暫時從我囡身上看不到有多大的成效。學費真有點貴,加上要撘車回校呢

既然小一派位係大抽獎,而手上兩間幼稚園都不錯,我放心很多了, thanks

回覆 glocatcat 的帖子

Thanks for your detailed reply.

回覆 eeyorepigpig 的帖子

係呀, 等我望望先, 參考吓....唔知K幾先有普通話上呢? 我只知有普通話老師

引用:Quote:原帖由+tinglo+於+15-01-05+發表Real

原帖由 BB_dragon_2012 於 15-01-05 發表
hello, 我小朋友都讀緊思博, 亦有迦南offer, 我考慮緊轉唔轉呀, 我們其實頗喜歡思博的。

...
我都有荃灣迦南offer, 諗緊,我囡宜家在思博讀緊,佢返學都好開心!

引用:Quote:原帖由+glocatcat+於+15-01-05+發表

原帖由 eeyorepigpig 於 15-01-05 發表
吳國偉有冇英普架?
有英文net 1位加1-2位英文專科老師,亦有普通話老師,他們都是很好的。但要留意吳國偉am 及pm有各6班,迦南係各4班,k3全部下午pm