用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 Maryknoll小學比較傾向收那間幼稚園學生呢? ...
樓主: PurpleLove
go

Maryknoll小學比較傾向收那間幼稚園學生呢? [複製鏈接]

引用:回覆+samchan2179+的帖子 咁可能有宗教人

原帖由 Jane1983 於 15-01-04 發表
回覆 samchan2179 的帖子

咁可能有宗教人士或有力人士寫信了,又或者portfoilio真係好能夠反映小朋友猛料 ...
請教portfolio點為之勁?
通常有齊咩原素在內?
可以賜教一下嗎?
Thanks

回覆 annayu 的帖子

我吾識人叩Maryknoll成功,只係識插班。因為之前有家長提過有個叻女叩門成功,咁咪估一係有猛人寫推薦信,真係吾識人,咁要吸引到學校揀你黎見,個portfolio一定反映到真人點叻法。

引用:回覆+annayu+的帖子 我吾識人叩Maryknoll

原帖由 Jane1983 於 15-01-06 發表

我吾識人叩Maryknoll成功,只係識插班。因為之前有家長提過有個叻女叩門成功,咁咪估 ...
Oic..thanks
咁估計要好多實用興趣班和好多得獎證書了。

吾sure有無用,叩門位吾多,應付自己友、宗教人士推薦都in吾切...

kerkermui 發表於 15-1-6 08:26
我聽聞今年有位數學好叻嘅女仔叩入mcs小一,不過唔知有幾真
而插小二,最好入到gh先,或者sfa,再全級考頭 ...
我識嗰個都係GH讀一年轉過去,不過佢有特異功能
‹ 上一主題|下一主題