用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 英藝中英文幼稚園 元朗英藝好定肖珍好?
go

元朗英藝好定肖珍好?

你好,我想知元朗英藝多數派邊間小學呃?官立小學和直資容易嗎?二間幼稚園都收左亞女,不過聽好多話肖珍淺好多和派左去靈愛小學.因為元朗我不太熟,所以想聽多D意見,THANKS

回覆:元朗英藝好定肖珍好

有錢加準備三年後考直資學校,英藝
有無錢都好三年後都係讀資助小學,肖珍

引用:有錢加準備三年後考直資學校,英藝 有無錢

原帖由 hermanhui 於 15-01-04 發表

...
因為我打算三年後考直資和博下大抽獎,因為直資怕龍年大競爭,冇一間收,但大抽獎我主力係官小,或可能傳統津校,咁我讀英藝都大機會考到嗎?

引用:Quote:原帖由+hermanhui+於+15-01-04+發表

原帖由 mslam1016 於 15-01-04 發表
因為我打算三年後考直資和博下大抽獎,因為直資怕龍年大競爭,冇一間收,但大抽獎我主力係官小,或可能傳統 ...
資校肖珍吧

好中Point.   
另, 學券學校, 一般來說課程係淺些, 英文語境不夠, 需外面再報讀。   利申, 我囡讀緊英藝.   英藝課程係比學券學校的程度教深一年, 英文用jolly phonic.   我選擇原因係  學校英文語境較好, 如學券學校, 我沒有人可以幫我帶小朋友係 幼稚園放學後, 再去學其他野。  與及 視乎你對小朋友的要求 同人手安排

引用:有錢加準備三年後考直資學校,英藝有無錢都

原帖由 Athena88 於 15-01-22 發表
謝謝你,我早二星期已經決定左亞女讀返英藝了,我想到時博一博考直資,冇間收先幸運大抽獎

回覆:mslam1016 的帖子

👍

回覆:元朗英藝好定肖珍好?

我仔讀英藝,英文真係唔錯

回覆:元朗英藝好定肖珍好

我都覺得英藝d學生英文唔錯,我次次接我女放學都見到佢地同外籍老師對答如流