用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 有幾多人...琴日第一日就去交自行表格?
樓主: 月希
go

有幾多人...琴日第一日就去交自行表格?   [複製鏈接]

Krissi 發表於 15-1-21 17:21
交曬表後, 又煩緊有無得INTERVIEW, 真係好煩惱, 足足仲有半年玩這場遊戲.
點止半年?懶的話...都由小五開始,到第一次呈分...
睇小朋友成績決定心水學校...
第二呈分,正式確定心水學校,交表...
之後等INTERVIEW,第三呈分,派獎...
玩足2年丫...

如果係勤力果D家長....
小朋友入邊間小學時已PLAN緊入邊間中學...
期間冇間斷的補習,琴棋書畫.三行鐵人....乜都學下...
睇下邊樣掂就習中培訓
煩足6年呢...

醒目開學勳章 王國長老

月希 發表於 15-1-21 18:00
點止半年?懶的話...都由小五開始,到第一次呈分...
睇小朋友成績決定心水學校...
第二呈分,正式確定心水學校 ...

我係由 P.3 開始諗, P.4 睇定成績再諗, P.5 上學期 confirm 自行邊兩間.

任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

任何非 PM 形式查詢一律不回

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~

miriam 發表於 15-1-21 18:27
我係由 P.3 開始諗, P.4 睇定成績再諗, P.5 上學校 confirm 自行邊兩間.
咪係囉...真係點止玩我地半年..根本玩足成個小學時期...

我係懶果D...我小五先諗

醒目開學勳章 王國長老

月希 發表於 15-1-21 18:29
咪係囉...真係點止玩我地半年..根本玩足成個小學時期...

我係懶果D...我小五先諗
自己做升中派位各 banding 數據係由 P.1 做到 P.3.............
任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~

miriam 發表於 15-1-21 18:58
自己做升中派位各 banding 數據係由 P.1 做到 P.3.............
咁你係勤力的家長囉....

我都係仔升小五先睇學校睇BANDING的...

醒目開學勳章 王國長老

月希 發表於 15-1-21 19:08
咁你係勤力的家長囉....

我都係仔升小五先睇學校睇BANDING的...
當年有諗過轉校, 所以睇返同區小學升中派位係點

miriam 發表於 15-1-21 19:11
當年有諗過轉校, 所以睇返同區小學升中派位係點
當年我回港生活..
搵間最近屋企架咋

醒目開學勳章 王國長老

月希 發表於 15-1-21 19:54
當年我回港生活..
搵間最近屋企架咋
係啵, 之前你係澳門住.

我就一早二手準備,上至b1中下至b2頭,加埋目標有五六間,只等呈二成績

chrischeung 發表於 15-1-22 11:45
我就一早二手準備,上至b1中下至b2頭,加埋目標有五六間,只等呈二成績 ...
我冇丫...我一心諗住仔仔B1冇問題的..點知佢呈2大跌...
另外我之前又有諗過早D送仔去英國讀書...
升中就去好似佢會易D習慣...
點知最後又去唔成

引用:Quote:月希+發表於+15-1-21+18:29+咪係囉..

原帖由 miriam 於 15-01-21 發表
妳真係好勤力

上星期六交左表, 好緊張
‹ 上一主題|下一主題