用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 律倫街啟思、譚歐陽少芳、York
樓主: PCMW
go

律倫街啟思、譚歐陽少芳、York [複製鏈接]

引用:Quote:原帖由+PCMW+於+15-01-08+發表我個細

原帖由 HadesBB 於 15-01-12 發表
有冇利真係唔知,始終考小學好多因素要諗,我只係知道我小朋友唔會討厭返學,亦唔會抗拒做功課佢 ...
咁好似幾鍾意返學又學到野喎

Thanks a lot, HadesBB

我小朋友而家讀譚歐陽K1 PM, 屋企無工人, 佢既英文都係學校學返黎, 一般英文聽講都無問題, 佢個班就有7位非華裔同學, 同其他小朋友一樣, 又唔係太頑皮, 都好聽話
功課: MON-THRUSDAY 1 樣, FRIDAY 3-4樣, 都係填色, 畫線, 寫字(ABC, 1,2,3..)
閱讀故事: 1 WEEK 睇一本,
生日會: 3個月一次, 唔洗再夾錢
好鍾意返學同老師同學, 學校就要小朋友 學自理能力,
我個人覺得佢地學既野對於3歲小朋友係好夠, 因為佢真係學到同吸收到學校教既野
純個人意見

引用:我小朋友而家讀譚歐陽K1+PM,+屋企無工人,+

原帖由 popeyemuimui 於 15-01-21 發表
我小朋友而家讀譚歐陽K1 PM, 屋企無工人, 佢既英文都係學校學返黎, 一般英文聽講都無問題, 佢個班就有7位非 ...
Thank you. 比其他幼稚園,課程會淺嗎?

不如上網睇下佢地既升小一結果, 家長可以評估譚歐陽既成績,
因為自己小朋友係到讀, 我當然覺得好, 課程唔係狂谷亦唔算淺, 學校EVERY MTH 會有學生既評估, 你會知小朋友既進度;
因為我無係其他幼稚園讀過, 所以唔太清楚
小朋友PN 係迦南讀, 佢其實真係無野學到, 吸收唔到, 唔知點解
希望幫到你
‹ 上一主題|下一主題