用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 一個好消息一個壞消息
go

一個好消息一個壞消息

家住大圍,報了屋企附近一間全日村校Nursery,近,平及老師有愛心。interview當日表現一般,其實村校interview都只係老師傾2句就走得冇咩表現可言。

另報咗窩打老道新校樂沛兒,比較遠但可接受,價錢相對較貴,半日。尋日in完,呀囡表現幾好。 尋日上午in完樂沛兒,下午已收電話有am offer,實在幾開心。點知⋯晚上回家收到屋企附近村校封rejected letter~ 😑

not bad, at least you have an offer.

In D 咩,要'rejected ?

回覆:一個好消息一個壞消息

請問你樂沛兒係幾時報名咖?我11月中交左報名表到而家都仲未有面試通知!

引用:請問你樂沛兒係幾時報名咖?我11月中交左報

原帖由 Wong1234 於 14-12-30 發表
請問你樂沛兒係幾時報名咖?我11月中交左報名表到而家都仲未有面試通知!

...
我11月21號寄application form, 24號平安夜收電話約29號interview. Btw, 你有冇去過校園?覺得點?我仲考慮緊始終新開,但我手上只有佢呢個offer

回覆 yuhehe 的帖子

你係int k1 or pn?
我係琴日int完即刻比k1 offer我! e家都1516!

引用:回覆+yuhehe+的帖子 你係int+k1+or+pn?我

原帖由 smile_w99 於 14-12-30 發表

你係int k1 or pn?
我in PN . 我都係1516中, btw, 尋日個playroom 等interview 好細

yuhehe 發表於 14-12-30 15:14
我in PN . 我都係1516中, btw, 尋日個playroom 等interview 好細
其實d classroom我覺得size ok! 但d冷氣吹落嚟好凍! 同埋有d classroom無窗好似好密室!

引用:Quote:yuhehe+發表於+14-12-30+15:14+我in+

其實d classroom我覺得size ok! 但d冷氣吹落嚟好凍! 同埋有d classroom無窗好似好密室!
...
係~仲有樓底影響感覺唔太開陽

yuhehe 發表於 14-12-30 15:20
係~仲有樓底影響感覺唔太開陽
你會留位嗎?
你係int 短or長頭髮老師? 我地係短頭髮右邊嗰位,好似幾nice!
不過見唔到其他老師,特別係NET,所以真係覺得risky!

引用:Quote:yuhehe+發表於+14-12-30+15:20+係~

你會留位嗎?
你係int 短or長頭髮老師? 我地係短頭髮右邊嗰位,好似幾nice!
不過見唔到其他老師,特別係NET,所 ...
我會留呀~only one 冇得我揀

我係長頭髮miss見, 係啦見唔到其他老師咩都冇咁。 不過始終新開所以佢地可能唔洗返工住

PN有好多出年先int,仲有好多機會!
有一間offer係手係安心好多嘅! 所以呢d留位費無得慳!

引用:回覆+yuhehe+的帖子 PN有好多出年先int,仲

PN有好多出年先int,仲有好多機會!
咁你會留位嗎?

應該會! 因為現校pn唔保證直升K!

回覆:yuhehe 的帖子

開放曰我無去呀,不過聽左佢地個簡介會,都幾有好感,所以報左名,等我打去問問先,thx~

回覆:smile_w99 的帖子

係啦~ 教局真係擾民

引用:開放曰我無去呀,不過聽左佢地個簡介會,都

原帖由 Wong1234 於 14-12-30 發表
開放曰我無去呀,不過聽左佢地個簡介會,都幾有好感,所以報左名,等我打去問問先,thx~

...
昨日面試完,你打去問問,佢仲叫我二月插pn 讀

Wong1234 發表於 14-12-30 15:48

...
你可以打去問下! 我都係27/12先電話約29/12 interview. 佢地連信封都慳埋!

引用:Quote:原帖由+Wong1234+於+14-12-30+發表開

原帖由 kittymilo 於 14-12-30 發表
昨日面試完,你打去問問,佢仲叫我二月插pn 讀
你係大b所以可以早尐開學?咁你會嗎?

回覆:kittymilo 的帖子

咁你地有無參加佢地個playgroup呀?