用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 静等宣道和培正结果
樓主: Victorwang
go

静等宣道和培正结果

引用:回覆+apple_love+的帖子 殊又離譜dBTW,+係

原帖由 piggymonkey 於 14-12-30 發表
回覆 apple_love 的帖子

殊又離譜d
咪係囉,佢厭我仔多口騷擾佢問隔壁個小朋友,但唔駛一野shu佢呀,個刻都幾hard feeling。到最後我仔同佢講多謝,大聲的,第一次唔應,第二次答唔駛客氣,但塊面係擰歪的,嬲到我番屋企撕爛張面見証

引用:回覆+apple_love+的帖子 殊又離譜dBTW,+係

殊又離譜d
讀迦南,除非培正收

迦南無學券又好金喎
我都有少少擔心讀happy school 第日小學會唔會跟唔上

引用:回覆+apple_love+的帖子 迦南無學券又好金

迦南無學券又好金喎
比較過d課程,迦南程度深少少,銜接小一會好d

引用:如题

原帖由 Victorwang 於 14-12-29 發表
如题
我等入到培正的人放位比我讀心儀學校,反而唔太希望入到培正

咁离譜。咁嘅学校唔讀都罷。

apple_love 發表於 14-12-30 15:10
我in宣道in得好唔開心,遇到個黑面老師,個個都話宣道有愛心,個日完全feel唔到

...

me too... 我哋係超細B,個miss當我哋透明

回覆:Sharont524 的帖子

我那個又幾好 好好笑容

回覆:Tyson_leung 的帖子

我地3個小朋友一齊in ,個miss都幾好笑容

回覆 gg33 的帖子

點解唔希望入培正

引用:回覆+gg33+的帖子 點解唔希望入培正

原帖由 chucimama 於 15-01-01 發表
回覆 gg33 的帖子

點解唔希望入培正
我認識到的培正畢業生,佢的表現,再加上佢講比我聽讀書時的事情令我卻步,可能係個別例子,但我唔想為一條龍而令到子女變成咁。詳情唔0係度講,費事比人以為我恨入培正而唱衰間學校

引用:Quote:原帖由+chucimama+於+15-01-01+發表

原帖由 gg33 於 15-01-01 發表
我認識到的培正畢業生,佢的表現,再加上佢講比我聽讀書時的事情令我卻步,可能係個別例子,但我唔想為一條 ...
我有朋友親戚依家三十幾都係事業有成,自己創業有膽色嘅人,唔會係全部嘅!

引用:Quote:原帖由+gg33+於+15-01-01+發表我認識

原帖由 Lockheart 於 15-01-01 發表
我有朋友親戚依家三十幾都係事業有成,自己創業有膽色嘅人,唔會係全部嘅!

...
所以我有講個別例子囉

我女女in時,老師指住本書問佢圖畫中係咩……頭兩個(rabbit & tigger), 女女發音正確,最後一個女女答zebra時講 "z z z zebra…",老師笑女女"z z z zebra ? hahahaaa"
可能女女緊張咗,但好彩老師笑完都無咩……有細心留意女女反應!
不過我家姐(佢女女現讀K3)話宣幼老師都好nice,所以我諗佢係kidding……我無hard feeling

引用:我女女in時,老師指住本書問佢圖畫中係咩…

原帖由 scarlettlai 於 15-01-02 發表
我女女in時,老師指住本書問佢圖畫中係咩……頭兩個(rabbit & tigger), 女女發音正確,最後一個女女答zebra ...
你個老師擺明講笑又有笑容,點會有hard feeling

gg33 發表於 14-12-30 18:31
我等入到培正的人放位比我讀心儀學校,反而唔太希望入到培正

唔係好明, 點解覺得唔好咁仲考既?

宣道因我請唔到假, 因公公婆婆帶阿女去考, 婆婆話interview老師好好, in完落樓梯可能兩婆孫有D論盡, 老師仲幫婆婆抱起阿女。相信老師對小朋友應該無惡意既.....我仍然好希望阿女能入讀其中一間就好了, finger crossed

引用:Quote:gg33+發表於+14-12-30+18:31+我等入

原帖由 大白兔糖 於 15-01-02 發表
唔係好明, 點解覺得唔好咁仲考既?
考完先知得唔得呀

引用:宣道因我請唔到假,+因公公婆婆帶阿女去考,+

原帖由 大白兔糖 於 15-01-02 發表
宣道因我請唔到假, 因公公婆婆帶阿女去考, 婆婆話interview老師好好, in完落樓梯可能兩婆孫有D論盡, 老師仲 ...
我估那位抱起小朋友的應該是家長義工嚟

gg33 發表於 15-1-1 17:45
我認識到的培正畢業生,佢的表現,再加上佢講比我聽讀書時的事情令我卻步,可能係個別例子,但我唔想為一條 ...
其實我認識的培正畢業生都非常一般, 我都係有小朋友讀書之後先知原來PC咁搶手, noble prize只係出過一個, 平凡人應該佔大比例吧. 無意冒犯學校, 只係咁啱我識既都係凡人