用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 自行九華
樓主: ikongma
go

自行九華  

回覆:evahnghk 的帖子

YYmommom 發表於 15-4-11 18:43
當天校長有冇暗示給大家呢?
校長講今次係第二次面試,要自我介紹,最後講希望九月見到你,唔知算唔算暗示?

引用:Quote:YYmommom+發表於+15-4-11+18:43+當天

原帖由 connie1323 於 15-04-11 發表
校長講今次係第二次面試,要自我介紹,最後講希望九月見到你,唔知算唔算暗示? ...
恭喜你先
我朋友囝囝都有聽到校長向他說,歡迎他加入華仁大家庭

saiwanho  哇,好鬼明示!!  發表於 15-4-11 21:20

evahnghk 發表於 15-4-11 16:21
當天由校長面試,每人約見五分鐘,當一小時見十位,上下午各見三小時,都可以見到六十個小朋友,所以應該不 ...
如果真的有2nd in才有份,而人數只有60左右,應該全部都會收了,不要忘記还要扣除當中自行揀九華第二卻被第一選擇收左,同埋接受直資而放棄自行那些同學仔,那48個自行位分分鍾用唔唒呢!

fion6406  似乎是這樣了:有2in都會收了:qui   發表於 15-4-13 08:35

gingerale 發表於 15-4-12 00:10
如果真的有2nd in才有份,而人數只有60左右,應該全部都會收了,不要忘記还要扣除當中自行揀九華第二卻被第 ...
朋友公子第二次面試時仍然有同學在同一天進行第一次面試,所以我相信第一次面試的同學裏仍然會有人脫穎而出日後被邀請參加第2次面試。如果當日第2次面試人數多達60人,也有第2批人士在另外的日子進行第2次面試,這樣真的很難説第2次面試=實收。

saiwanho 發表於 15-4-12 01:11
朋友公子第二次面試時仍然有同學在同一天進行第一次面試,所以我相信第一次面試的同學裏仍然會有人脫穎而出 ...

有冇2nd 同喑示都好,而家都應該叠埋心水,度吓点去填張大抽獎form好過啦!

回覆:自行九華

侄兒in完九華後,校長讚他,還說,welcome to wah yan!是否明示?

回覆:chun媽 的帖子

gingerale 發表於 15-4-12 08:39
有冇2nd 同喑示都好,而家都應該叠埋心水,度吓点去填張大抽獎form好過啦!
...
not my business lah, coz it's my friend's son to apply Wah Yan, not mine.

我估計暗示應該準,喇沙、瑪利諾都係咁做

回覆 saiwanho 的帖子

我地9號上午有去2nd in, 唔多人。校長在一間房內冇出來,外面有一女職員登記核對身份,外面等候人不超過5個,夠時間才叫你,每人5分鐘。

saiwanho  good luck!!  發表於 15-4-15 01:05