用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 (揮手)無offer,無原校,等出年1月24日的,共勉 ...
樓主: KonnyGreen
go

(揮手)無offer,無原校,等出年1月24日的,共勉

回覆 KonnyGreen 的帖子

唯有慨嘆我們的孩子生不逢時.....

回覆:(揮手)無offer,無原校,等出年1月24日的,共勉

咁又唔使咁灰,就當平均每個小朋友有兩個offer血(有D唔止添),即係話,24號之後,會有一半學位釋放出嚟,到時勤力D打電話應該有書讀

十月b,得四間wait,分別係靈糧.joyful,崇真和劍鳴,後二間渺茫,希望儘快有著落

學校有位都收waiting先,最慘我呢d連waiting都冇。到時就算有d學校仲有位淨(應該得好少),又要in一輪,可能有係得個桔。真係玩死人。

我隻仔9月B讀緊N班, 原校本來收佢讀K1, 不過因為我要搬所以留都冇留個位... 無謂HOLD住人地個位啦!!
最後係另一區IN左5間, 3間waiting list, 2間reject... 收信果下我都唔開心o家! 不過唔係小朋友同家長既錯/問題, 而家每間幼稚園學位有限加上係幼稚園揀學生, 唔係家長學生揀學校!! 就算所有野做哂都唔一定會收, 你話我自我安慰又好點都好... 而家就算喊都冇用, 唯有得等! 所以無謂唔開心咁過日子

今日收到call啦!! 真係開心都忍唔住大笑出黎~~
可以趕係第一輪註冊, 就唔駛擔心2月時點算
(因我細女2月時出世 =) ) 加油加油!!
可能係最近有學校派彩, 所以有人唔take offer啦~~ 好感動~~