用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 林護和皇仁哪一間優勝?
樓主: YYmommom
go

林護和皇仁哪一間優勝?   [複製鏈接]

bnb 發表於 15-1-8 10:47
回覆 wonglily 的帖子

請問兩仁是指哪兩間?軒小上及軒小下?
佢講緊林護, 雙仁係仁紀同仁立 (唔係李卓仁同何俊仁)

還記得初為父母時,對孩子的期望嗎?我當時只想他/她平平安安,健健康康。
隨著時光飛逝,人的期望慢慢變了,變得越來越有要求。所以要經常提醒自己:毋忘初心
箴言4:23 - 你要保守你心,勝過保守一切,因為一生的果效是由心發出。
箴言22:6 - 教養孩童,使他走當行的道,就是到老他也不會偏離。

hkpapa852 發表於 15-1-8 11:43
佢講緊林護, 雙仁係仁紀同仁立 (唔係李卓仁同何俊仁)
睇漏了,現在明白了,謝謝!

引用:傳聞軒小人在QC是成績包艇的一羣。 +

原帖由 BBKDWLAM 於 15-01-08 發表
傳聞軒小人在QC是成績包艇的一羣。
用家講的。

用家講的。

那也未必,軒小學生成績係有保証嘅.反而我知道一些地區的B1學生,轉校網後抽入那些B1A學校才跟不上.因有些區教學模式,初時未必可以接得上那些神校.

BBKDWLAM 發表於 15-1-8 11:21
老實講, 年年都有一部份軒小生入皇仁,總有某部份靠聯系位抽入。Band1生中都有分強與弱。既然皇仁自行都只見學校最top的人。有些軒小生唔夠fight都正常。唔係佢地差,只是其他人更強咁解。更重要的是,皇仁咁多年收軒小生,係咪年年都是包艇的一群呢?? 我就知有一屆其中一位皇仁十優生來自軒小啦。

wonglily    發表於 15-1-9 21:51
‹ 上一主題|下一主題