用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 請問46校網有什麼好小學/中學,謝謝
go

請問46校網有什麼好小學/中學,謝謝 [複製鏈接]

請問46校網有什麼好小學/中學,謝謝
   1    0    0    0

keemic77 發表於 14-12-21 21:41
其實你已經有一間25分係手又唔錯既小學, 點解仲成日問其它區?
還記得初為父母時,對孩子的期望嗎?我當時只想他/她平平安安,健健康康。
隨著時光飛逝,人的期望慢慢變了,變得越來越有要求。所以要經常提醒自己:毋忘初心
箴言4:23 - 你要保守你心,勝過保守一切,因為一生的果效是由心發出。
箴言22:6 - 教養孩童,使他走當行的道,就是到老他也不會偏離。

引用:Quote:keemic77+發表於+14-12-21+21:41+請

原帖由 hkpapa852 於 14-12-22 發表
其實你已經有一間25分係手又唔錯既小學, 點解仲成日問其它區?
因為要搬

keemic77 發表於 14-12-21 21:41
46校網熱門校有九龍灣聖若翰、柏德,次熱校有宣道會呂明才、佐敦谷聖若瑟、九龍灣基樂。
中學係KL5網(觀塘),藍田聖保祿、聖傑靈、聖言、觀塘瑪利諾都出名,仲有會考的時代都出過9A。

keemic77 發表於 14-12-23 08:28
因為要搬
搬番過間有25分係手既小學附近咪得囉,油尖旺區,升中一定比觀塘好,亦唔會差得過葵青區,真係要再好D,你只可以諗沙田區,中西區,灣仔區同東區
還記得初為父母時,對孩子的期望嗎?我當時只想他/她平平安安,健健康康。
隨著時光飛逝,人的期望慢慢變了,變得越來越有要求。所以要經常提醒自己:毋忘初心
箴言4:23 - 你要保守你心,勝過保守一切,因為一生的果效是由心發出。
箴言22:6 - 教養孩童,使他走當行的道,就是到老他也不會偏離。

連埋升中考慮,我又唔覺46網有學校好得過大天。。。
誰人受痛苦被懸掛在木頭  至高的愛盡見於刺穿的手

所以好頭痛.
‹ 上一主題|下一主題