用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 N 唔guarantee K1收番, 點揀好?
go

N 唔guarantee K1收番, 點揀好? [複製鏈接]

現有2間offer, A校英文為主am offer, N直上K, 如繼續上中文一定唔𠶧, 擔心考直資/私小; B校英普班pm offer, 要評估先可上K, 應該問題不大, 中文比較好..期餘的waiting同未出result, 點揀好呢? 下年會再考K, 怕冇offer..

0    0    0    0

回覆:N 唔guarantee K1收番, 點揀好?

我會考慮N班先,既然你都諗K會再考。以近為主,N班中文一點也不重要,語境緊要d

引用:我會考慮N班先,既然你都諗K會再考。以近為

原帖由 貝珠 於 14-12-21 發表
我會考慮N班先,既然你都諗K會再考。以近為主,N班中文一點也不重要,語境緊要d

...
其實我心儀A校的,am offer又近家..係諗到如果K冇offer, 原校上K的話d中文實跟唔上, 所以煩惱d lor..

回覆:N 唔guarantee K1收番, 點揀好?

我們呢班蛇B競爭不是那麼大,除非名幼收,否則N班以"近,語境好,環境好,inspiring happy school "行先。

自己幫小朋友惡補中文囉.

引用:現有2間offer,+A校英文為主am+offer,+N直上

原帖由 Carib 於 14-12-21 發表
現有2間offer, A校英文為主am offer, N直上K, 如繼續上中文一定唔𠶧, 擔心考直資/私小; B校英普班pm ...
英文為主也有中文吧!
如你自己是Native English 可教小朋友就揀中文學校。

要不,揀英文學校,自己教中文,勝算更高!

引用:現有2間offer,+A校英文為主am+offer,+N直上

原帖由 Carib 於 14-12-21 發表
現有2間offer, A校英文為主am offer, N直上K, 如繼續上中文一定唔𠶧, 擔心考直資/私小; B校英普班pm ...
但如英文吾掂直資私校一樣吾掂....

引用:Quote:原帖由+Carib+於+14-12-21+發表現有2

原帖由 964000 於 14-12-28 發表
但如英文吾掂直資私校一樣吾掂....
Agree

引用:Quote:原帖由+Carib+於+14-12-21+發表現有2

原帖由 picture 於 14-12-28 發表
英文為主也有中文吧!
如你自己是Native English 可教小朋友就揀中文學校。
英文為主也有中文(粵+普), 但相對性不是太強. 當然兩文三語平均的學校最好, 但手上的兩間都不是這樣. 我不是native english, 心儀A校係因為baby在全英語環境下表現較好. 中文雖說可自己教但其實唔知如何入手

‹ 上一主題|下一主題