用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 york 邀請家長出席小組會議,即係收唔收? ...
樓主: cardin106
go

york 邀請家長出席小組會議,即係收唔收? [複製鏈接]

其實以學術方面計,york可能還相比其他九龍塘一些名幼園高!
有很多人話商業化,但清楚的話基本上又不太多!
只是在九龍塘計貴了一些!
我小朋友現在於tko讀PN書雜費全無!包車要hkd5000,(k1有書雜計)
轉york K1本地包車約hkd7000咁計落相差千多!很難接受嚒?

回覆 chungayu2 的帖子

自己考累,York 的英文,K3 而家已教Noun, pronoun, verb to be, past tense, present continues tense etc.. 已可自己看題目,5-6行的圖書. 去小學英文應不成問題.

簽名被屏蔽

回覆 宏心 的帖子

如果你講係真的, 衹要有錢交學費就係人都收的話, 我個女應該都會有offer. 同我同日interview的家長都收到信有offer, 我仲未有.  老實說, 我個女interview York呢次係非常差, 我冇收到offer係正常不過的事.  
老師甚至傾左幾句已經送隻公仔打發我地走, 因為實在冇辦法繼續面試下去.  亞女完全唔肯陏同唔肯答.  所以暫時我否定你的評論, 除非我日後會收到offer吧.

回覆:york 邀請家長出席小組會議,即係收唔收?

我囡讀緊k  呢幾個月已見到成績 會唱好多不同種類英文歌 會用英文溝通 當然未必樣樣明 中文都有進步 我好驚訝咁短時間進步 我地同班21家長認同 唔覺有6b就當我唔知 個個家長有禮貌 雜費茶點都係自願選擇
如學費可平少少 (比n班時另一間幼稚園平左)真係抵讀 哈哈

回覆:taidou 的帖子

我以前都以為人人都收。因為我仔in pn,就比左k1 offer.而家讀緊。 但我有同事上年in PN,真係乜offer都冇。24/12到細女in York k1, 都驚冇offer家。我都好想細女讀家。大仔讀緊又覺得好好喎。講收費,之前pn讀英藝$6000咪仲貴。

回覆:布希亞 的帖子

我諗小朋友一日返學時間都係幾個鐘,大部分時間都係屋企,快唔快樂都係睇家長點分配時間,我覺得細個俾多啲心機培養佢鐘意讀書,搵下多啲興趣,打好基礎,真係大個讀書會無咁辛苦,到時搵唔到搵學校搵工辛苦仲慘

引用:+本帖最後由+cardin106+於+14-12-18+21:44+

原帖由 cardin106 於 14-12-18 發表

剛收到York嘅信話我小朋友interview表現十分出色,但又因 ...
do u apply for k1 or pn?thx

引用:Quote:henrietta168+發表於+14-12-21+01:51

原帖由 布希亞 於 14-12-21 發表
那這個小朋友還快樂嗎?
學得深不代表不快樂!我小朋友超喜歡上學,而也看不到一點的不快!所以york係真係有佢既一套方法去教導小朋友。

引用:我都係上星期六in,收到am+offer,而家考慮

原帖由 shitaivy 於 14-12-18 發表
我都係上星期六in,收到am offer,而家考慮緊!
你有其他offer嗎

引用:Quote:宏心+發表於+14-12-19+11:38+雖然明

原帖由 heehahey 於 14-12-19 發表
咁大間學校, 咁多老師, 學校支出一定好大.  校長要搵錢都好正常, 最緊要係咪物超所值啫.  只要老師好, 小朋 ...
而且讀完york既同學仔大部份都考到好既直資學校呀!>可否share 下?

引用:Quote:原帖由+shitaivy+於+14-12-18+發表我

原帖由 gg33 於 14-12-21 發表
你有其他offer嗎
仲有崇真丶聖若望丶譚歐陽少芳

引用:Quote:原帖由+heehahey+於+14-12-19+發表咁

而且讀完york既同學仔大部份都考到好既直資學校呀!>可否share 下?
聽人講都係話派得好好,係咪真呢?

回覆:york 邀請家長出席小組會議,即係收唔收?

醒目開學勳章

引用:Quote:原帖由+heehahey+於+14-12-19+發表咁

入fb group 2015 小一

回覆:cherryird 的帖子

有冇york用家/家長解釋一下點解York PN 得2 hours。都未聽過有其他幼兒園係2 hours。除左增加收入。有冇考慮過小朋友同家長?

引用:有冇york用家/家長解釋一下點解York+PN+得2

charger 發表於 14-12-21 17:56
有冇york用家/家長解釋一下點解York PN 得2 hours。都未聽過有其他幼兒園係2 hours。除左增加收入。有冇考 ...
上年就是因為咁我無報PN,如果以商業計,D點好明顯趕走好多人唔報PN,但佢地無解釋為何只得2hr??

醒目開學勳章

引用:有冇york用家/家長解釋一下點解York+PN+得2

原帖由 charger 於 14-12-21 發表
有冇york用家/家長解釋一下點解York PN 得2 hours。都未聽過有其他幼兒園係2 hours。除左增加收入。有冇考 ...
2hrs 真係無乜用,寧願唔讀

回覆 布希亞 的帖子

她每天都快樂上學,學校有方法教.我們不用煩.不用加壓力.
‹ 上一主題|下一主題