用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 教材閱讀 自教 cambridge starters
go

自教 cambridge starters

阿女 K3, 想佢學 cambridge english, 但 5 係時間 5 岩, 就係太遠, 我見有 D MAMI 係買書自己教的. 想問初學, 應該由邊本書開始? 有冇其他配件要買呢? 謝謝.

回覆:自教 cambridge starters

Fun for Starters, 連CD及teacher's book. 各大書局有售。呢個階段主要係學生字、串字,簡單填充、listening及oral。如果考試,就可以買Past Papers連CD計時做練習。

YY Mom :-D

回覆 yy0601 的帖子

If for mover and flyer, where I can buy the self-teaching material?
Thanks

引用:回覆+yy0601+的帖子 If+for+mover+and+fly

原帖由 aka722 於 15-01-02 發表
回覆 yy0601 的帖子

If for mover and flyer, where I can buy the self-teaching material?
一樣有fun for movers, fun for flyers, 去書局問下D職員就得

回覆:yy0601 的帖子

請問past paper 可以響邊度買到?謝謝

mimeow 發表於 15-3-19 02:16
請問past paper 可以響邊度買到?謝謝
pm u

回覆:astina 的帖子

回覆:swongswong 的帖子

我都想知,thanks!

回覆:LITTLEGIRLSNOW 的帖子

想知X2

British Council及各大書局都有past papers及CDs賣,問下職員就得

http://detail.tmall.com/item.htm ... &id=12987934423

如果想慢慢浸, 唔係雞精齋考CERT, 可以考慮買KID'S BOX呢套官坊教材, 1同2係STARTERS, 買大陸版平好多, 喺香港BOOK CENTER齋買一本書都百幾, 淘寶成套都唔駛一百.

到諗住考時至狂做PAST PAPER. 又係有得淘.

回覆 Yuki_6768 的帖子

How about Trinity?

Thanks,

引用:回覆+Yuki_6768+的帖子 How+about+Trinity

原帖由 dearmm 於 15-05-21 發表
回覆 Yuki_6768 的帖子

How about Trinity?
may I know plz

Trinity 你意思係GESE? 佢有唔少其他考試, 我個小朋友都考過DRAMA同GESE.
如果要搵教材, 可以喺淘寶打聖三一GESE, 會發現幾十蚊人仔嘅書. 睇你選擇咩嘢LEVEL. 而家啲小朋友好恐佈, 當個個一窩蜂去考的話, LEVEL ONE已經唔駛睇, 正如劍橋STARTERS滿盾通街都係. 當學完有得著, 打好個底. CERT係BONUS會好啲.

回覆:Yuki_6768 的帖子

我都想要淘寶starter exam paper link .thx

引用:+http://detail.tmall.com/item.htm?spm=a1

原帖由 Yuki_6768 於 15-05-20 發表
http://detail.tmall.com/item.htm?spm=a1z10.1-b.w9877738-10210596714.2.whM8pe&id=12987934423

如果想 ...
我想知這套裏面有無中文簡體字同有無分新舊version?thx