用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 聖保羅堂出左email
樓主: Tamlyn
go

聖保羅堂出左email   [複製鏈接]

回覆:聖保羅堂出左email

有冇人會放棄offer?

回覆:chenille_c 的帖子

我諗過會有很多人會放棄,因為叻小朋友實在很多,如果有得㨂,大多會揀靈糧堂、聖大、維多利亞、民生、聖心、救恩等校.......

引用:我諗過會有很多人會放棄,因為叻小朋友實在

原帖由 ma20120908 於 14-12-20 發表
我諗過會有很多人會放棄,因為叻小朋友實在很多,如果有得㨂,大多會揀靈糧堂、聖大、維多利亞、民生、聖心 ...
正在是我所想。好大機會放棄聖保羅堂呀

回覆:chenille_c 的帖子

放棄北角定中環呀?am定pm?

回覆:heiphy 的帖子

Central AM offer. 哥哥讀緊K3,其實無論讀邊間幼稚園、無論一星期有幾堂英文,都唔可以只靠學校,要睇個別小朋友嘅情況。

回覆 rookie_mama 的帖子

我想問spc係咪K1 pm, k2 am 咁架

引用:我諗過會有很多人會放棄,因為叻小朋友實在

我諗過會有很多人會放棄,因為叻小朋友實在很多,如果有得㨂,大多會揀靈糧堂、聖大、維多利亞、民生、聖心 ...
其實每間幼稚園各有可取之處。仔仔今年讀SPC K3,當年放棄了靈糧堂和救恩,主要考慮因素是宗教和朋友用家的囗碑,名氣較大亦是其中一個因素。

引用:回覆+rookie_mama+的帖子 我想問spc係咪K1

原帖由 caee 於 14-12-21 發表

不是,是3年同一時段

回覆:聖保羅堂出左email

如果係女仔應該揀寶血定聖保羅堂好呀?'

回覆:pljc 的帖子

我很喜歡靈糧堂,但仔仔連waiting都冇
但st Paul church就有waiting

回覆 ma20120908 的帖子

想問下點解會揀其他而放棄st paul church?我仔仔都有spc 同民主生offer , 現考慮中

引用:放棄北角定中環呀?am定pm? +

放棄北角定中環呀?am定pm?
Pm north point. 而家諗緊take ling liang or Victoria ...

回覆:caee 的帖子

正常是3年都固定上午或下午,但可以向學校申請轉時間

引用:回覆+rookie_mama+的帖子 我想問spc係咪K1

原帖由 caee 於 14-12-21 發表

正常是3年都固定上午或下午,但可以向學校申請轉時間

回覆:rookie_mama 的帖子

比大家一點小小分享,據我所知,SPC今年考小一結果應該非常唔錯!

回覆:lovelybaby2012 的帖子

因為女仔未必揀spc,民生是半龍(I am not sure),靈糧同聖大都是50名幼稚園頭一二,咁自然係多人揀,就自然更加多人入,聖心、真光也是有利女孩子,victoria又是不同style,所以我覺得相比下,未必會排spc第一,只是我覺得only......

回覆 ma20120908 的帖子

多謝回覆,因為我個係仔仔,暫時有民生同spc offer,所以考慮中

回覆:lovelybaby2012 的帖子

民生我也想in, 但撞了interview時間,冇去到in

引用:回覆+rookie_mama+的帖子 升一不錯是因派

原帖由 Annie888 於 14-12-21 發表

升一不錯是因派位還是考直資私家
依家知道嘅大部分都係私校,如男拔、聖士堤反、St. Paul男女等等...

‹ 上一主題|下一主題