用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 聖保羅堂出左email
樓主: Tamlyn
go

聖保羅堂出左email   [複製鏈接]

引用:我都收到+central+am+offer,+但係我住筲箕

原帖由 janice_li 於 14-12-28 發表
我都收到 central am offer, 但係我住筲箕灣, 本來諗住中環校社大d, 設施應該會好d, 所以揀左中環, 但宜家 ...
1.要小朋友咁遠返學,或多或少影響學習
2.因為暫時只有K1,冇大哥哥大姐姐接觸,都是一個問題。

打左去學校問,

北角校:上午兩班,下午四班,無戶外playground, 班房大少少,其他設施同中環校一樣

中環校:上午兩班,下午兩班,有戶外playground, 班房細少少,其他設施同北角校一樣

如果有大型表演,慶祝活動,頒獎禮等等,會去中環校嘅禮堂舉行

回覆 janice_li 的帖子

Janice,
Thanks for your useful information.
Do you know the teachers allocation? Will it be same for 2 campuses?

引用:阿囡收了中環AM,+家住油塘,+希望可在北角上

原帖由 lovely_wing1123 於 14-12-29 發表
阿囡收了中環AM, 家住油塘, 希望可在北角上校車, 唔知上車時間係幾點???我首選中環校, 因為佢地第一年開番, ...
我都是這樣想。中環是聖保羅堂的原址,看到校長早前的訪問,主題都以中西區幼稚園為主。

多謝你哋啲意見呀!我都諗住寫信申請轉北角, 真係好驚小朋友太辛苦, 始終都係太細個, 唔想佢太辛苦

回覆 Wallaby 的帖子

請問邊度睇到果篇訪問?

回覆:聖保羅堂出左email

請問救恩pm , 聖保羅堂pm 大家會點揀? 宜加仲未決定到,希望大家比d意見。

引用:回覆+Wallaby+的帖子 請問邊度睇到果篇訪

原帖由 caee 於 15-01-02 發表
回覆 Wallaby 的帖子

請問邊度睇到果篇訪問?
http://www.metrohk.com.hk/pda/pda_detail.php?id=119551

回覆:聖保羅堂出左email

呢個訪問應該4年前既,因為當時學費係$17800一年。

引用:呢個訪問應該4年前既,因為當時學費係$17800

原帖由 JKR 於 15-01-03 發表
呢個訪問應該4年前既,因為當時學費係$17800一年。
應該係,當時仲未搬北角

引用:Quote:原帖由+JKR+於+15-01-03+發表呢個訪

原帖由 pljc 於 15-01-03 發表
應該係,當時仲未搬北角
Thank you. Didn't realise that they have already use Internet download for application back then.
In any case, Central is better for us as we live close by.

‹ 上一主題|下一主題