用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 大家點選擇呢?York Vs LH
go

大家點選擇呢?York Vs LH [複製鏈接]

囡囡細B今年讀York K1粤英am,讀得开心,本人亦都鍾意York ,有好多歌仔唱,逢節日又多活动,但很遠需座校車一成個鐘。
而LH 就出年K1 粤英am做大B,係正屋企樓下,平D唔使座校車,雜費又平D,書薄費又平D。
囡囡係活躍好动,喜歡玩,點選擇好?升小target 私小!

Cutemom0808  LH  發表於 14-12-16 14:33
   0    0    0    0

幾月b? York 雜費多嗎?每月大約幾錢?係米york will not manage kid behaviour ?

回覆:大家點選擇呢

雜費一年4千几

回覆:大家點選擇呢

LH 近好好多架!

回覆:大家點選擇呢?York Vs LH

LH for sure!!

回覆:gingerm 的帖子

LH唔會令你失望,既有學術又活動教學!不過較多家校合作。

除雜費外, 每月大約幾多錢? 聽人說around $7000 a month.  York你鐘意佢什麼?  我女都有K1 offer, 所以想了解多些, 例如老師有愛心嗎? thank you

幾月細B?兩間學校都好有名氣,各有長處,但LH近真係吸引好多。要小朋友重讀她/他會否不開心?如果小朋友無情緒問題一定係近既好。

引用:囡囡細B今年讀York+K1粤英am,讀得开心,本

原帖由 Carlulu 於 14-12-15 發表
囡囡細B今年讀York K1粤英am,讀得开心,本人亦都鍾意York ,有好多歌仔唱,逢節日又多活动,但很遠需座校車一 ...
如非必須,囡囡最好吾重讀啦。
冇大B 考慮,sure go for LH.
但我識幾個正常,老積,或叻的女仔,重讀做大B對小朋友心理有一定影響。
回想一下:你讀書時,中小學階段是否見到大B囡囡較不受同學歡迎?!
純分享,不喜勿插!

York除左雜費,仲有茶點費2xxx,書簿費2xxx,校服又2xxx,。全部一年大部分一年要交2次。

LH一年3200,全包。另幾百蚊校服!york既洗費一年多LH 幾萬

York 今年K1 下學年雜費為14XX, 茶點2300但可以JOIN, 可以唔JOIN, 係OPTIONAL架, 見好多家長都冇JOIN
校服我估唔會年年買2次既.....冬季校服2套, 運動套裝一套, 外套2件, 加校樓都係1700....好正常價錢.  而且K1下學期唔需要買書啦

不過LH既然係屋企樓下, 都真係好好OFFER, 但我會KEEP住YORK因為你REPEAT K1, 果年係龍年, 考私小都係冇著數.

Carlulu 發表於 14-12-15 23:19
囡囡細B今年讀York K1粤英am,讀得开心,本人亦都鍾意York ,有好多歌仔唱,逢節日又多活动,但很遠需座校車一 ...
我之前同你一樣, 不過係細B身份入LH, 而家仔仔日日返學好開心!!
我仔果時在YORK 國際AM 只讀了2星期, 其實唔算咩用家~
ANYWAY, 如果REPEAT 不是問題, 2間都有名氣, 一定選近的~

引用:Quote:Carlulu+發表於+14-12-15+23:19+囡囡

原帖由 tiffany168168 於 14-12-16 發表
我之前同你一樣, 不過係細B身份入LH, 而家仔仔日日返學好開心!!
我仔果時在YORK 國際AM 只讀了2星期, 其實 ...
其實小朋友長高得很快,校服真係要年年買新!幸好LH校服只是幾百蚊一套,冇咁傷!

LH真係一年3200/月? 全包? 如果真既......咁真係平過好多名校.....
試吓問學校可否轉K2啦, 近屋企真係好好多!!!

LH is $4700/month

引用:+本帖最後由+chungayu2+於+14-12-16+14:35+

原帖由 chungayu2 於 14-12-16 發表

LH真係一年3200/月? 全包? 如果真既......咁真係平過好多 ...
Sorry...係一年3400包書薄,雜費,茶點美勞

回覆:Peonygirl 的帖子

老師好好架,我个囡提老師多過同學仔

回覆:cherryird 的帖子

等我睇下先thank you

引用:York+今年K1+下學年雜費為14XX,+茶點2300但

原帖由 vcb617 於 14-12-16 發表
York 今年K1 下學年雜費為14XX, 茶點2300但可以JOIN, 可以唔JOIN, 係OPTIONAL架, 見好多家長都冇JOIN
校服 ...
我計過如果讀多年total 3年比多2万,係ok既,在樓下真徐好大吸引力,我住青衣既,知道LH得好少位,上年又唔收,唔做大B做細B到時係咪一樣競爭大呢!?

‹ 上一主題|下一主題