用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 黃大仙區~聖母幼稚園後補既朋友
樓主:
go

黃大仙區~聖母幼稚園後補既朋友

引用:應該有三款後備信,我收到完全無機會的8月初

原帖由 onon3232 於 14-12-19 發表
應該有三款後備信,我收到完全無機會的8月初後備信
Same here,但唔會咁同佢等

回覆 onon3232 的帖子

8月?有冇咁多後備會放位呀,真誇張.

其實聖母安排算係咁。
可能都明白家長收太多reject 信會太hurt,所以就有咁的安排。
只可以怪亞女唔夠叻,考唔到...

回覆 onon3232 的帖子

你囡囡都叻,每個小朋友都叻,只係今年龍b實在太多人,就算表現好都未必收,我囡囡個日表現都好好,都係得waiting.

pingkyle520 發表於 14-12-18 16:21
回覆 oasisss 的帖子

你好,點先知道有後補電話,請問你有寫求位信嗎,我仔無學校收 ...

已回覆

個個都waiting, 其實係咪無reject?

回覆:黃大仙區~聖母幼稚園後補既朋友

各位家長唔使咁灰,我女係11月細B,舊年考都係waiting話8月通知,結果5月中已收call。而且班中有幾位同學都係相同情況。而家阿女讀梗K1,so far我哋都好喜歡聖母幼稚園。good luck to all

回覆:黃大仙區~聖母幼稚園後補既朋友

多謝你鼓勵,希望可以收到亞囡啦!超擔心,因為我冇任何offer 係手啦!

回覆 的帖子

你囡囡是首批後補,應該一定有
題外話,我今年in了8問,老師比我的感覺最好係呢間,大家有同感嗎?

回覆:belaau 的帖子

其實啲老師真係唔錯㗎!我個囝囝讀得好開心!