用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 等信等到無晒感覺
樓主: sukilau72
go

等信等到無晒感覺 [複製鏈接]

dinling 發表於 14-12-17 22:42
唉…完全明白收reject, waiting信收到麻目晒,初初滿懷希望,覺得有waiting好好,但當之後果啲間間都waitin ...
可能仲有父母既職業都被歧視....我都係waiting..waiting...+ waiting.....

引用:Quote:dinling+發表於+14-12-17+22:42+唉…

原帖由 h2dog1 於 14-12-18 發表
可能仲有父母既職業都被歧視....我都係waiting..waiting...+ waiting.....
我女大b,都係waiting waiting waiting.
我唔覺得關父母職業事,係我女面試真係差。

jilly_goodsiste 發表於 14-12-18 09:08
我女大b,都係waiting waiting waiting.
我唔覺得關父母職業事,係我女面試真係差。

...
我仔係9月b, 最後in個幾間已經有進步, 做晒d指令, 現在等緊月尾派彩, 我見有d mama講interview時叫唱歌但冇唱, 咁又有offer, 咁呢d真係吾知是否睇埋父母背景喇....

我個仔係5月B, 他好幸運地已經有一間不錯既學校收左, 但我都好明白各位媽媽的心情, 因為係未收到OFFER前我既心情都係同大家一樣, 龍年+雙非令出生率增多,  而家學校都唔怕無學生讀, 連D村校有得選都選D家庭背景好, 小朋友叻既學生, 其實我都唔知D學校咩收生標準, 可能真係太多人選了, 所以唔係你背景唔好又或者小朋友唔夠叻, 只係學校有太多選擇了, 只可以說一句"你唔好彩"! 其實我地要怨就怨呢個政府點解做呢個人口政策做得咁差, 安排了咁多雙非來香港, 2012出生人數91,600, 停左雙非後, 2013出生人數57,100, 你睇下差幾遠, 我地今年點會唔辛苦! 人口政策出現左問題了, 政府有無諗過一D方法黎幫我地呢班港媽, 答案係"無"! 我地三年後又要再打仗, 唉!

waiting 都好過reject啦~
我連續收兩封reject.... 我個仔唔係咁差ja........

me too, 2 waiting, 3 reject

回覆:dinling 的帖子

我報左8間,in左7間。
今日收最後兩封信,之前5封都係waiting+reject.
我都預左今日果兩封唔得架。
但最後既結果係1 waiting, 1 offer.
果間有offer既仲係我最心儀既幼稚園。
超感動
希望在明天,各位加油

hung166 發表於 14-12-18 13:48
今日收最後兩封信,之前5封都係waiting+reject.
恭喜晒, 可否講下邊間學校呀?

hung166 發表於 14-12-18 13:48
公喜曬你呀媽媽!我仲有一間未收信,希望希望真係在明天啦

引用:我報左8間,in左7間。 今日收最後兩封信,

原帖由 hung166 於 14-12-18 發表
恭喜恭喜

回覆:BBBQ 的帖子

So so agree!

回覆 hung166 的帖子

好登你開心!!
希望在明天! 大家唔好灰心, 加油!

回覆:sukilau72 的帖子

你那區?
去找D村校,可有些還有位架

‹ 上一主題|下一主題