用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 等信等到無晒感覺
樓主: sukilau72
go

等信等到無晒感覺

回覆 sukilau72 的帖子

我都報左十幾間,一心都係想睇下其他學校環境,當帶個b去玩下啦,佢在陌生地方係慢熱既,唔多出聲,偶然一兩次會答老師佢個名,我已覺得好了,我都係抱平常心去,近日一個一個的賽果都是waiting,預左,有村校有名校,都無個offer, 心裡覺得唔知點咁,之後都無乜心機睇賽果啦

引用:雖然未到谷底,亦知道一月有吉位。但邊知道

原帖由 stagworld 於 14-12-15 發表
雖然未到谷底,亦知道一月有吉位。但邊知道一月的吉位會有份!?開始擔心。

...
放心..輪流轉一排一定有位..可能比想像中仲好..因為總有不停追求更好更好既家長...加油呀

但求有一間收, 我已經好開心架啦... 可惜一間都未出現 好難平常心

fenghuijuan1985  同感!我依家都好彷徨啊   發表於 14-12-16 13:02

引用:但求有一間收,+我已經好開心架啦...+可惜一

原帖由 Zohil 於 14-12-16 發表
但求有一間收, 我已經好開心架啦... 可惜一間都未出現 好難平常心 ...
真的好難平常心

我收完一封原校收生信,就連收3封reject +waiting,之後再收番個am offer,再收番waiting,好似坐過山車。
anyway,加油,希望在明天。

我初初都好期待架, 又係有幾個WAITING, 不過起碼有1個OFFER就慢慢習慣左了, 唔好比太大壓力自己呀....

我都冇offer, 只有原校個offer....

你哋有冇讀pn? 自己學校有冇offer?

回覆:sukilau72 的帖子

我都連收四封waiting, 其實bb in得好好,但細B真係蝕底

我無PN 啊... 所以只可以等下

我得原校一個offer ..............其他都係waiting , 有d in 得好好都無offer , 反而我知道唔出聲反而有offer .... 細b 真係。。。

我都覺得有好多offer個d係大b多

引用:我得原校一個offer+..............其他都係

原帖由 arielxying 於 14-12-16 發表
我得原校一個offer ..............其他都係waiting , 有d in 得好好都無offer , 反而我知道唔出聲反而有off ...
不好意思。我新手。細b是指幾月出世的bb?

imconfusing 發表於 14-12-16 14:26
不好意思。我新手。細b是指幾月出世的bb?
我覺得係9 月後,因為好多學校收到30/9

回覆:等信等到無晒感覺

Me2

回覆 arielxying 的帖子

我囡係正9月... 好似都俾人當細B啊

Zohil 發表於 14-12-16 15:47
回覆 arielxying 的帖子

我囡係正9月... 好似都俾人當細B啊
我女10月中。。。。其實我覺得唔係好細啫。。。。

我覺得11、12先算

其實係咪11-12月已經係叫超細B?

Red_bean 發表於 14-12-16 13:29
我都連收四封waiting, 其實bb in得好好,但細B真係蝕底
唔一定呀!我個係大B都無offer 

Waiting 都有機會既,唔好灰心