用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 幼稚園老師成日私下帶學生出街
go

幼稚園老師成日私下帶學生出街 [複製鏈接]

如果你個小朋友間幼稚園有個老師成日同男朋友私下帶佢鍾意的學生出街,,然後post上facebook公開晒俾人睇話男朋友同佢自己連埋個學生一家三口去街喎,仲成日俾機會個小朋友做學校活動, 你認為有不妥嗎?
   2    0    0    0

回覆:幼稚園老師成日私下帶學生出街

不能接受喎

引用:+本帖最後由+ccland+於+14-12-13+22:25+編

原帖由 ccland 於 14-12-13 發表

如果你個小朋友間幼稚園有個老師成日同男朋友私下帶佢鍾意的 ...
好过份., not acceptable!

引用:+本帖最後由+ccland+於+14-12-13+22:25+編

原帖由 ccland 於 14-12-13 發表

如果你個小朋友間幼稚園有個老師成日同男朋友私下帶佢鍾意的 ...
如果是真事,都必會得家長准許,除非上課時間大家偷走?
如果家長知又俾小朋友跟老師外出,家長也有責任。

其實係唔係親戚?

no

不會是心理有問題吧?

DIE WAHRHEIT IST IRGENDWO DA DRAUSSEN

回覆 YSF1 的帖子

做老師都唔識諗,帶出街有咩事邊個負責呀,惹起別的家長懷疑就水洗都唔清,你話公平處事暏,誰相信

有乜可能會發生?上上下常失踪?其他老師同校長呢?

回覆 pokey 的帖子

幼稚園老師成日同男朋友放學後或假期帶佢鍾意的學生出街,然後post上facebook公開晒俾人睇話男朋友同佢自己連埋個學生似一家三口去街喎

引用:回覆+pokey+的帖子 幼稚園老師成日同男朋

原帖由 ccland 於 14-12-14 發表
回覆 pokey 的帖子

幼稚園老師成日同男朋友放學後或假期帶佢鍾意的學生出街,然後post上facebook公開晒俾人 ...
小朋友甘細,除了在校時間外,我自己就無可能會交比人。我唔明呢個case的發生時間

回覆 twk005 的帖子

時間就是非返學時間即係老師公餘時間, 例如放假....., 個老師都唔識諗, 或者佢認為在公餘時間帶小朋友出街是愛小朋友的表現, 又或者是認為是在公餘時間帶小朋友出街是"好"老師的表現, 但佢咁做惹其他家長懷疑就水洗都唔清,而且小朋友咁細,有咩事邊個負責呀

不如你講清楚些,我覺得正常情況老師一定不會有機會帶某學生出外,而正常情況老師都不願帶學生,如果有這情況,好明顯個家長都有問題

回覆 Myiacn 的帖子

就是有這些荒謬的事, 個老師成日帶呢個小朋友同男朋友拍住拖出去玩, 個家長可能覺得老師特別鍚佢個仔, 咪俾佢同老師出去玩, 係呢位老師的facebook 同instragram有小朋相都是這個小朋友的, 不禁惹人懷疑偏愛得過份, 佢自己係facebook自爆話係呢個小朋友的家長送石九公俾佢食, 仲圖文兼備

如果家長同意,我覺得問題不大

回覆 Beauthappybaby 的帖子

雙方都應保持距離避嫌,被別人懷疑利益輸送就不好了,始終小朋友仍在學,畢咗業就唔同

引用:回覆+Beauthappybaby+的帖子 雙方都應保持

原帖由 ccland 於 14-12-14 發表
回覆 Beauthappybaby 的帖子

雙方都應保持距離避嫌,被別人懷疑利益輸送就不好了,始終小朋友仍在學,畢咗 ...
如果家長同意,非上課時間問題不大,可能呢個家庭有咩問題,例如單親要上班,雖然可能引致其他家長認為不公,但工餘時間老師都有權選擇,何況佢是付出的一個,又不是收利益,家長請食魚亦不算什麼。既然妳或其他家長有老師的Facebook,相信這老師個人的防範性較底,機心較少

不太認同, 太不公平了

我都很想知道為什麼個老師的fb會有家長知,你是同事定家長

回覆 Myiacn 的帖子

個老師前2年係間幼稚園實習, 俾咗個fb家長, 後來個校長係佢未畢業留佢做兼職, 畢業咗係度正式做正職
‹ 上一主題|下一主題