用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 準備2015年9月到英國留學,一齊分享吓! ...
樓主: DKmum
go

準備2015年9月到英國留學,一齊分享吓!  

Ruby1219 發表於 14-12-29 14:41
Yes I do have a list, pm me your email address please
Ruby1219 可否 email 一份給我?thanks!

我仔今年9月去英國讀Y9,請問去伯明翰應該坐邊間航空公司好啊?

candy9328  我小兒都是, 請問那學校?   發表於 15-1-4 21:40

回覆 Umi 的帖子

妳女讀Y幾啊?

回覆:準備2015年9月到英國留學,一齊分享吓!

請問大家有冇機票agent可以介紹下? 想買倒頭機票但好多agent都唔願搞! 另外星航只有一個鐘頭時間轉機,但聽聞每日都幾多班機,值唔值得搏下?(升Y12,會用heathrow機場)

optimist 發表於 15-1-4 14:59
請問大家有冇機票agent可以介紹下? 想買倒頭機票但好多agent都唔願搞! 另外星航只有一個鐘頭時間轉機,但 ...
可以上網訂,將地點轉做UK就得。

引用:回覆+Umi+的帖子 妳女讀Y幾啊?

原帖由 Sheep006 於 15-01-04 發表
回覆 Umi 的帖子

妳女讀Y幾啊?
我囡9月讀Year 10

我囡本來都係今年入讀year 10,亦都有學校收了,但因為budget所限而計劃有所改變,所以取消左喇
好在阿囡明白事理...

可考慮學校類別 政府大專(適合 16 歲或以上學生)  
如 chichester college

住宿安排 宿舍、寄宿家庭  
學費及住宿費 每年約港幣 14 至 17 萬 因英磅再‧‧跌..再平

13/14 年度 每年學費(£)
高考課程 6825 大學預備班 10750

回覆:dsedse 的帖子

多謝你嘅資料呀!

回覆 亮燈 的帖子

唔好意思,再請問係咪即是上國泰航空英國的website呀?又係咪用本地信用咭交易就得呢?

引用:回覆+亮燈+的帖子 唔好意思,再請問係咪即

原帖由 jn2002 於 15-01-04 發表
回覆 亮燈 的帖子

唔好意思,再請問係咪即是上國泰航空英國的website呀?又係咪用本地信用咭交易就得呢? ...
吾洗嫁,CX, BA, Virgin HK website , input fly from Heathrow, fly to HK, use HK credit card, 佢會收你英鎊

Ruby1219 發表於 15-1-4 21:20
吾洗嫁,CX, BA, Virgin HK website , input fly from Heathrow, fly to HK, use HK credit card, 佢會收你 ...
全中

回覆 Ruby1219 的帖子

謝謝

回覆 亮燈 的帖子

謝謝

請問直接上航空公司的網訂票是否較一些網上agent例如Zuxx或pricexxxx還便宜呢?如果依家訂今年9月入學的機票是否太遲?如果揀不直飛的,除了Emirates外,法航,KLM,星航OK嗎?我見這些可能比Emirates還平一些.唔好意思,咁多問題,因新手買票,請多多指教.

引用:回覆+Ruby1219+的帖子 請問直接上航空公司

原帖由 hinhinmami 於 15-01-05 發表

請問直接上航空公司的網訂票是否較一些網上agent例如Zuxx或pricexxxx還便宜呢?如果 ...
Sorry I cannot help you with your questions. I did not try Zuji or other websites and I did not try booking indirect flights so far.
Let's see if other parents here can help answer your questions ?

去學校附近住日,跟佢四圍參觀,玩...,Winter wonderland in Hyde Park,price very expensive

回覆 Sheep006 的帖子

回覆 亮燈 的帖子

伯明翰没直航,只好坐EK,請問 好唔好坐啊?

回覆 dsedse 的帖子

哇,好靚,近倫敦嗎?