用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 Kv vs Sc
go

Kv vs Sc [複製鏈接]

請問大家
Kv am vs SC am
應該點揀?

5    0    0    0

回覆:Kv vs Sc

邊間會有世襲?

I have to decide between these two as well. I am still debating the pros and cons but I think I will make my choice based on my child's character.

My child is super active and strong-willed (or down right stubborn) , but very shy in front of strangers. I like SC cos it can boost my child's confidence and presentation skills. However KV is famous for decipline which my child really needs to improve as well.

引用:I+have+to+decide+between+these+two+as+we

原帖由 TsurugaRen 於 14-12-11 發表
I have to decide between these two as well. I am still debating the pros and cons but I think I will ...
同我個囡都好相似!活潑好動型!
係未sc 無咁谷,會開心啲呢?

回覆 TsurugaRen 的帖子

My daughter share the same character, althought my son study at KV but my husband and I also think SC much more suitable for my daughter character indeed^^

引用:回覆+TsurugaRen+的帖子 My+daughter+shar

原帖由 TheaHong 於 14-12-11 發表

My daughter share the same character, althought my son study at KV but my hu ...
想問KV既家長洗唔洗經常陪讀?我同先生工作都幾忙,所以担心無時間跟功課

引用:回覆+TsurugaRen+的帖子 My+daughter+shar

原帖由 TheaHong 於 14-12-11 發表

My daughter share the same character, althought my son study at KV but my hu ...
我諗每天最多跟到一個鐘多少少!

引用:Quote:原帖由+TheaHong+於+14-12-11+發表回

原帖由 nor.nat. 於 14-12-11 發表
想問KV既家長洗唔洗經常陪讀?我同先生工作都幾忙,所以担心無時間跟功課

...
陪養閱讀習慣是每個家長也應該做的。

引用:邊間會有世襲? +

邊間會有世襲?
kv 通常細佬妹好大機會收返

引用:Quote:原帖由+TheaHong+於+14-12-11+發表回

...
kv 向來出名train 到小朋友自理功課

KV k2 開始多功課,不過佢地train 到可以自己做然後家長check, 不過每週默書要溫習,雙職家長真的不須要太多的參與! 但Net 不夠,英文要補,中數很强,多看書和做paper 便ok^^

回覆 nor.nat. 的帖子

My daughter on waiting list for KV, I can say she perform very well during the interview, even better than SC interview,But SC admit her, 所以真係學校會選適合的小朋友。緣份嚟嘅 KV and SC both are very good school.

My son character is very similar to your girl.  I also have these two offers, but most likely I will stick to SC.I truly believe both are good schools.  Just my guts tell more SC may be more suitable.  

我大女讀sc 已畢業,現讀津小小一。細女現讀kv k1。我嘅感受係sc 比kv 多好多需要家長參與嘅功課和project. 開心學習,語境良好,但課程不夠應付小一,暑假需要惡補。相對kv 細女在做功課,閱讀及認字咭都很獨立,現在已能認讀30+中文字。我慶幸細女選讀kv , 我才有時間跟大女功課和溫習。所以真係好睇你想培養小朋友那方面的能力和將升讀什麼小學。

回覆:conniemar 的帖子

我都有SC,係咪上小一真係吃力D?但又可以培養到閱讀習慣,真係有好有唔好

兩間學校在九龍塘䇄立幾十年,必有其優點。揀其中一間也不會錯。恭喜!

其實真是好視乎你小朋友的性格和你想,他過一些咩的幼稚園生活,各幼稚園各有所長,都是好好的學校。我可以分享下我之前的考慮,我大女當時亦有K V am & S C pm offer,我知道K V是train小朋友服從,聽,教聽話,將幼稚園學生train到好似小學生咁,所以K V的学生非常適應小學的生活,但唸深一層,為何小小年纪,明明是幼稚園學生,應該充滿好奇心去探索身邊的事,去認,識为甚麼植物會長高、蘋果切開會變色……等,但偏偏我們要他們努力學寫字、學計數、學做一個小學生,所以我想,我的小朋友擁有一個幼稚園學生應有的幼稚園生活,最终我揀了S C,而我囡囡亦很開心很有自信咁成長,亦考到最想入的小學。此乃我個人的抉擇,每人都有不同考慮,要想想自己最想要乜, 揀一間適合自己小朋友的学校。希望你揀到心儀理想的幼稚園啦!

個人意見,St cat! 你見咁多名人揀sc就知,同埋要考慮一個因素,kv我有聽過跟唔上要留級,sc就少d. 另外如果你想入私校同直資,sc培育到小朋友自信心同表現自己,sc成功率應大d, 而kv學術重d, 叩津小可能受歡迎d。

引用:個人意見,St+cat!+你見咁多名人揀sc就知,

原帖由 creama 於 14-12-11 發表
個人意見,St cat! 你見咁多名人揀sc就知,同埋要考慮一個因素,kv我有聽過跟唔上要留級,sc就少d. 另外如 ...
留班?未聽過。

引用:個人意見,St+cat!+你見咁多名人揀sc就知,

原帖由 creama 於 14-12-11 發表
個人意見,St cat! 你見咁多名人揀sc就知,同埋要考慮一個因素,kv我有聽過跟唔上要留級,sc就少d. 另外如 ...
學校唔會叫人留班呀?報小一要適齡十分㗎。除非嗰個係細B啦。

‹ 上一主題|下一主題