用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 THINK 〔英普〕PM vs St Cat 〔英粵〕PM
go

THINK 〔英普〕PM vs St Cat 〔英粵〕PM [複製鏈接]

小朋友活潑好動,坐吾定,喜愛探索事物。THINK小組教學,利用主題去求知,着重學生自己探萦答案。走國際校路線。
St Cat ??
苦惱中 ... 我對St Cat的認識似乎要堅信佢叩門將會比THINK好,但當中學習的過程,老師會否嫌我小朋友太活潑多事問呢?
   0    0    0    0

回覆:THINK 〔英普〕PM vs St Cat 〔英粵〕PM

Sc重思考和presentation。k1係happy school.net和中文老師雙班主任制。
K2開始有功課和寫字,英文數,小朋友可應付到。

sun329shine 發表於 14-12-10 16:39
小朋友活潑好動,坐吾定,喜愛探索事物。THINK小組教學,利用主題去求知,着重學生自己探萦答案。走國際校 ...
我同你情況一模一樣, 但我無交THINK 留位費..........

引用:小朋友活潑好動,坐吾定,喜愛探索事物。TH

原帖由 sun329shine 於 14-12-10 發表
小朋友活潑好動,坐吾定,喜愛探索事物。THINK小組教學,利用主題去求知,着重學生自己探萦答案。走國際校 ...
St Cat 絕不呆板……一萬個放心。

SC口碑比Think好,又比Think平!'

回覆:Dior8 的帖子

Dior8 所以你一心意比小朋友读St Cat?
其实我还有一個point係 St Cat 要坐45分钟校车,THINK就近好多,无须校车。

引用:Dior8+所以你一心意比小朋友读St+Cat? 其实

原帖由 sun329shine 於 14-12-10 發表
其实我还有一個point係 St Cat 要坐45分钟校车,THINK就近好多,无须 ...
Of cuz sc

SC for sure

回覆:THINK 〔英普〕PM vs St Cat 〔英粵〕PM

Sc攪d pat pat尖小朋友好有方法𠺢,我見過d 尖pat pat結局個個貼貼服服。

引用:Sc攪d+pat+pat尖小朋友好有方法𠺢,

原帖由 ozoz 於 14-12-10 發表
Sc攪d pat pat尖小朋友好有方法𠺢,我見過d 尖pat pat結局個個貼貼服服。

...
Hahhaha 笑死我

引用:Sc攪d+pat+pat尖小朋友好有方法𠺢,

原帖由 ozoz 於 14-12-10 發表

...

sun329shine 發表於 14-12-10 23:03
其实我还有一個point係 St Cat 要坐45分钟校车,THINK就近好多,无须 ...
其實我小朋友而家讀緊Think好開心, 班主任有愛心又交帶, 人少少, 小朋友唔會被ignore.
但如樓上講, 口碑St. Cat 比Think 好, 學費比Think平, 所以我無交Think o既留位費, 亦唔想霸住晒d 位
校車方面我都有煩惱, St. Cat o既行車路線拎我小朋友車程長好多, 我都煩惱緊, 希望遲下自己諗到解決方法, 但在我黎講大前題係邊間學校自己比較喜歡, 交通就試下搵街車或的士.

回覆:sun329shine 的帖子

我細仔正讀think pn, K1 會去St. Cat

Dior8    發表於 14-12-11 10:59

Sc課程係好 玩住咁教

方方面面,都是SC好D啦

‹ 上一主題|下一主題