用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 白田美善同學會
go

白田美善同學會

你們好!

回覆 大眼青蛙 的帖子

係咪有小朋友讀紧,可否分享?哩間收佐阿囡am

回覆:kili_138 的帖子

唔係,呀囡收左on,不過大坑東又有offer,考慮中

回覆 大眼青蛙 的帖子

你諗好邊間未?我好大機會係哩間啦!

你唔係有徳貞咩?點解揀呢間?

回覆 大眼青蛙 的帖子

係啊!你睇到我post?其實仲未揀定,因我住哩間附近,但見'德.貞口碑又好似好好!犹豫中。

回覆 大眼青蛙 的帖子

大坑東都有報,但仲未收到信。

回覆:白田美善同學會

Hi, 大家好,我住白田ga, 而家都諗緊邊間....
收到有四間offer, 分別係聖多馬幼稚園(am),白田美善幼稚園(am),信義中英文幼稚園(am),德貞幼稚園(pm),不過我們仲等緊第一心水創價幼稚園,30/12先有結果.
但如果創價唔收,就諗緊邊間.. 不過唔想讀pm, 老公話am 學野吸收能力好d. 白田美善又好近好方便.

回覆:kaki1203 的帖子

我都係住白田,美善都收左pm, 雖然係隱世優校,不過尋日已放位,會㨂徳貞,一來am,二來學術品行都好D,再加上同某D小學有聯繫,為埋小學諗一定係咁㨂

回覆 大眼青蛙 的帖子

德貞同邊間小學有聯繫?德貞小學唔收生啦!

德貞大多上嘉靈,睇學校網頁有提及過

回覆:大眼青蛙 的帖子

咁請問你們知唔知紹邦好唔好呢? 德貞pm 同紹邦full day 都有offer

回覆:raytem 的帖子

紹邦之前都有考慮報,膳食餐單好吸引,後來覺得太貴喇,負擔唔起,不過睇下你要咩?有無人湊?我都有大坑東全日offer,不過係咪真係要比多咁多錢番全日,全日小學有排返,眼見大女小學番全日都幾辛苦,攰,點解唔比佢開開心心返呢3年呢?

引用:Hi,+大家好,我住白田ga,+而家都諗緊邊間...

原帖由 kaki1203 於 14-12-20 發表
Hi, 大家好,我住白田ga, 而家都諗緊邊間....
收到有四間offer, 分別係聖多馬幼稚園(am),白田美善幼稚園(am) ...
你有無tick德貞上午啊?why have pm offer ge?

回覆:jimandying 的帖子

交表時佢已經話上午好full,叫我tick pm better..

引用:交表時佢已經話上午好full,叫我tick+pm+bet

原帖由 kaki1203 於 14-12-23 發表
交表時佢已經話上午好full,叫我tick pm better..
哦,可能你遲交表啊!我第二日就去交

回覆 大眼青蛙 的帖子

都收左我仔.AM