用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 從未試過咁唔開心的面試, 我對坑真好失望!!! ...
樓主: gingerrice
go

從未試過咁唔開心的面試, 我對坑真好失望!!! [複製鏈接]

我女見RHS N 班, 第一次INTERVIEW, 老師一黎就問你叫咩名, 我女1YR OLD 3 MTH, 我女唔識叫, 又問你識唔識叫媽媽, 我女又唔叫, 老師話我女點解你唔講野  D語氣.....我都比佢嚇一嚇

回覆 Tamlyn 的帖子

因為競爭大我至報多幾間, 其實我都好唔認同連 hair style都要限定

可能呢次面試比我自己睇清楚什麼啱自己小朋友

回覆:kiki_jamie 的帖子

嘩,好慘,看到文字都好心酸,企落角頭!

回覆 CatCatBB66 的帖子

謝謝! 其實我一向面試都唔多口唔幫手, 我個人都唔鍾意咁, 不過你都見我講當時的過程, 第一part只係開始左 1 min 左右已經催我, 唯有我自己引導下

第二part當時是 dead air, 我唯有咁講, 我淨係講一句 only, 唔講真係想像唔到老師會點

回覆:從未試過咁唔開心的面試, 我對坑真好失望!!!

我上年去坑真都有差不多嘅經驗,囡囡細時主要講英文,但完全聽得明廣東話。見老師時,睇書時佢用英文答,老師第一個反應,「乜佢唔識中文㗎?」我話佢聽得明中文,跟住老師即刻合埋本書,塞舊玩具俾佢,話in 完啦!

‹ 上一主題|下一主題